Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Την στήριξή του στον Νιόπλια εξέφρασε ο Τζόρβας

«Έχει πάρα πολλές
φιλοδοξίες»


«Είναι αστείο να μιλάμε για το αν πρέπει να συνεχίσει ο προπονητής. Αν ο Τεν Κάτε στηρίχτηκε δυο φορές, ο κύριος Νιόπλιας πρέπει να στηριχτεί πέντε. Έχει πάρα πολλές φιλοδοξίες». Με τα παραπάνω λόγια, ο Αλέξης Τζόρβας έδωσε το στίγμα που επικρατεί στα ενδότερα της Παιανίας για τον 45χρονο προπονητή.
Ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην κατάκτηση του....
 νταμπλ, τονίζοντας πως ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα για τους «πράσινους» και χαρακτήρισε ευλογημένη σεζόν για τον ίδιο προσωπικά, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο με την ομάδα των ονείρων του!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τζόρβας στον «Sentra 103,3»:
Για την κατάκτηση του νταμπλ: «Η φετινή σεζόν ήταν καθοριστική για μένα γιατί όταν καταφέρνεις να πάρεις νταμπλ με την ομάδα που έχεις ανδρωθεί και έχεις για αυτή πολλά συναισθήματα είναι το ιδανικό».
Για το αν υπήρχε άγχος για απώλεια του τίτλου: «Κάθε Κυριακή φοβόμασταν μήπως χαθεί το τρένο, όχι γιατί δεν είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αλλά επειδή ήταν πολύ λεπτές οι ισορροπίες... Υπήρχε απέναντι μας πολύ έντονη αμφισβήτηση, θα ήταν πολύ εύκολο να στραβώσει κάτι, αν δεν είχαμε την ικανότητα ή την τύχη αν θέλετε να διατηρήσουμε μια διαφορά ασφαλείας... Και τα προηγούμενα χρόνια που ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής οι άλλες ομάδες ήταν πιο αδύναμες. Αυτό συμβαίνει πάντα».
Για το αν μπορεί του χρόνου να διατηρήσει τα σκήπτρα ο Παναθηναϊκός: «Νιώθαμε πίεση, ο κόσμος ζητούσε αυτό το πρωτάθλημα από τον Ιούνιο και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να προσφέρεις το ανάλογο θέαμα. Για να δει καλό ποδόσφαιρο κάποιος, φυσικά, πρέπει να έχεις και τον κατάλληλο αντίπαλο. Θυμηθείτε το παιχνίδι με την Καβάλα που χάσαμε 20 ευκαιρίες, οι αντίπαλοι βγήκαν δυο φορές από τη σέντρα.
»Νομίζω πως τη νέα χρονιά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, πάλι στόχος μας θα είναι να το κατακτήσουμε, αν το θέαμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό δεν θα μας πειράξει τόσο, αρκεί να είμαστε πρωταθλητές. Η φετινή σεζόν ήταν μεταβατική περίοδος.
»Αν δεν παίρναμε τον τίτλο φέτος η ομάδα θα γυρνάγαμε πολλά χρόνια πίσω. Επειδή στην ομάδα υπάρχουν πολλοί Ελληνες και γνωρίζουν πόσο σημαντικό ήταν αυτό το πρωτάθλημα, νομίζω άγχος και πίεση ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό».
Για τις διαφορές από τον Χενκ τεν Κάτε στον Νίκο Νιόπλια: «Αυτό το πρωτάθλημα ήταν μοιρασμένο και στους δυο προπονητές, κακά τα ψέματα. Υπάρχει μερίδιο στην επιτυχία και στον πρώην προπονητή μας. Για εμάς τους Ελληνες είναι σημαντικό να έχουμε έναν Ελληνα τεχνικό, να μιλάει τη γλώσσα μας, να γνωρίζει την ιστορία.
»Το σημαντικότερο που έκανε ο Νιόπλιας είναι ότι διατήρησε ένα βασικό κορμό και απελευθέρωσε πολλούς ποδοσφαιριστές από την πίεση που νιώθαμε με τον προηγούμενο. Είναι αστείο να μιλάμε για το αν πρέπει να συνεχίσει ο προπονητής. Αν ο Τεν Κάτε στηρίχτηκε δυο φορές, ο κύριος Νιόπλιας πρέπει να στηριχτεί πέντε. Εχει πάρα πολλές φιλοδοξίες».
Για τον MVP του Παναθηναϊκού: «Ηταν μια μηχανή που δούλεψε με όλες του συντελεστές. Νομίζω μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα πολλά γκολ του Σισέ. Το είπαμε όλοι φέτος, νομίζω είναι η πιο επιτυχημένη μεταγραφή που έχει γίνει σε μεγάλο ξένο ποδοσφαιριστή. Ηταν καταλυτική η παρουσία του για εμάς».
Για τους στόχους του: «Για μένα ήταν μια ευλογημένη σεζόν. Καταφέρνοντας να πάρω νταμπλ με την ομάδα που αγαπώ από μικρός και είχα όνειρο να αγωνιστώ με αυτό τον τίτλο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να δουλεύω σκληρά και ό,τι έρθει».