Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το τελευταίο κίνητρο του Ολυμπιακού

Συσπείρωση από Μπάντοβιτς στο Λιμάνι
εν όψει πλέι οφ και θέση στο Champions League

Την είσοδο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League εύχεται ο Μπάντοβιτς
Το πρωτάθλημα και το κύπελλο χάθηκαν και στον Ολυμπιακό ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αποτελεί μονόδρομο για τους Πειραιώτες και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η λέξη «συσπείρωση» είναι αυτή που ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή τους.
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, στο περιθώριο της εβδομαδιαίας επικοινωνίας του με τους ρεπόρτερ, μίλησε στο sport.gr και αυτό που τόνισε είναι πως στο Λιμάνι προσπαθούν να ......
συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για να βγουν νικητές από την διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.
«Αν είναι σωστοί θα παίξουν»
Η καραντίνα των Λομάνα Λούα Λούα και Χεσούς Ντάτολο έλαβε τέλος και ο 41χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός τόνισε πως ο τερματισμός της τιμωρίας του ήταν δική του απόφαση για το συμφέρον της ομάδας. Ωστόσο, παρουσιάστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τη βοήθεια, που μπορεί να προσφέρει ο Ντουντού μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής.
«Η επιστροφή των Λούα Λούα και Ντάτολο ήταν δική μου απόφαση. Περίμενα βέβαια και την απόφαση της διοίκησης, που επέβαλλε κάποια πρόστιμα. Είναι και οι δύο παίκτες της ομάδας και αν είναι αυτοί που πρέπει τότε θα παίξουν. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα προσωπικά είναι το συμφέρον της ομάδας, αλλά αυτό θα πρέπει να το σκέφτονται και οι ίδιοι», τόνισε ο Μπάντοβιτς και αναφέρθηκε στον Ντουντού, που επανήλθε στο ομαδικό πρόγραμμα των προπονήσεων.
Επιφυλακτικός για Ντουντού
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ο Ντουντού. Λείπει για μεγάλο χρονικό διάστημα και μόλις σήμερα κατάφερε να βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς να πονάει. Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Αρη. Εχουμε κι άλλες προπονήσεις μπροστά μας και δεν μπορούμε να ξέρουμε την κατάστασή του. Οσο για τα πλέι οφ, θα δούμε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά, θα δούμε. Δεν πιστεύω πάντως, πως μετά από τέσσερις μήνες αποχής, ότι θα είναι 100% έτοιμος».
«Δεν βγαίνουν συμπεράσματα από ένα ματς»
Αναφερόμενος στην αναμέτρηση της Κομοτηνής και τη νίκη επί του Πανθρακικού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση του α' ημιχρόνου, ενώ τόνισε πως παρότι έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες που αγωνίστηκαν και δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα από ένα παιχνίδι.
«Θεωρώ πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στο α' ημίχρονο. Εμεινα ικανοποιημένος από τους νέους που αγωνίστηκαν, αλλά από ένα παιχνίδι και μόνο δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εχουν ταλέντο και το μέλλον μπροστά τους. Θα δούμε πότε θα τους ξαναδοθεί η ευκαιρία», τόνισε και μίλησε στη συνέχεια για το ματς με τον Αρη, εκεί που με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν με πλεονέκτημα για την διαδικασία των πλέι οφ.
«Νίκη με Αρη για ψυχολογικό πλεονέκτημα»
Αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι το ματς με τον Αρη. Είναι σημαντικό παιχνίδι και χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Θα είναι σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ να μπούμε πρώτοι στην διαδικασία αυτή. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο και το βαθμολογικό αβαντάζ, ωστόσο νομίζω πως το ψυχολογικό είναι σημαντικότερο. Όπως και να έχει πάντως, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας και στόχος μας είναι να τερματίσουμε στη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League».
Σχετικά με το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Μπάντοβιτς δεν θέλησε να πάρει θέση. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε, πως στην πλατεία Αλεξάνδρας υπάρχουν σκέψεις για παραμονή του, στην περίπτωση που ο στόχος της 2ης θέσης επιτευχτεί. «Δεν θέλω να συζητήσω κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούμε», αρκέστηκε να πει ο προπονητής του Ολυμπιακού.