Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Το καλντερίμι της οδού Κριεζώτου..
αλλάζει εικόνα

Από σήμερα Δευτέρα (26-4-2010) ξεκίνησαν οι εργασίες επί της οδού Κριεζώτου, από τη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου μέχρι και την οδό Συγγρού, που εντάσσονται στο έργο, «Δημιουργία Υποδομών και καί Κατασκευή Πεζοδρόμων» στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, συνολικού προϋπολογισμού 1.016.000 €.
Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εργασίες, θα αντικατασταθεί ο.....
 αγωγός ύδρευσης, θα κατασκευασθεί αγωγός ομβρίων υδάτων, θα επισκευασθεί και θα συντηρηθεί το παραδοσιακό και διατηρητέο πέτρινο καλντερίμι, το οποίο θα επεκταθεί (από την οδό Ερμού μέχρι την οδό Συγγρού) με επίστρωση από πεπαλαιωμένους κυβόλιθους, ενώ στους υπόλοιπους χώρους θα τοποθετηθούν πλάκες γρανίτη. Επίσης θα απομακρυνθούν οι υφιστάμενοι στύλοι της ΔΕΗ επί της οδού Κριεζώτου, και θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα.
Ο πεζόδρομος της οδού Κριεζώτου, η μελέτη του οποίου έχει εγκριθεί από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, θα προσλάβει πλέον ενιαία μορφή, καθώς το καλντερίμι και ο περιβάλλον χώρος του (πεζοδρόμια, κάθετοι οδοί κλπ) θα βρίσκονται στην ίδια επιφανειακή στάθμη, διευκολύνοντας την κίνηση των πεζών.
Παρακαλούμε για την κατανόηση των εμπόρων και του αγοραστικού κοινού, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.