Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Στη Β' εθνική...

Στη Σούπερ Λιγκ
μετά από 21 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου

Στη Σούπερ Λιγκ είναι και τυπικά από το απόγευμα της Κυριακής ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος με τη νίκη του 2-0 στην Καλαμάτα, εξασφάλισε την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια για την επόμενη σεζόν, 21 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του εκεί! Ένα βαθμό από την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, απέχει και η .....
Κέρκυρα που νίκησε 2-1 τη Δόξα στη Δράμα. Σώθηκε ο Αγροτικός Αστέρας (3-1 τον Ιωνικό) που ελπίζει και για play off!
Η 31η αγωνιστική ήταν και η τυχερή του Ολυμπιακού Βόλου καθώς πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Καλαμάτας με 2-0 μέσα στην Καλαμάτα και εξασφάλισαν και μαθηματικά την επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, έπειτα από 21 χρόνια απουσίας.
Ο Κώστας Καπετάνος με εκτέλεση φάουλ στο 29' άνοιξε το σκορ, για να κλειδώσει τη νίκη ο Ροτζέριο με πέναλτι στο 85', γράφοντας και το τελικό σκορ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οργισμένοι φίλοι των γηπεδούχων προπηλάκισαν τους παίκτες και πολιορκώντας τα αποδυτήρια, καλούσαν τον πρόεδρο Γιώργο Γρηγορόπουλο, να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα.
Αιτία βέβαια η κάκιστη πορεία του ιστορικού συλλόγου, που εκτός από τα υπέρογκα χρέη, αντιμετωπίζει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, το φάσμα του υποβιβασμού στην Γ' εθνική.
Παραιτήθηκε ο Μπέος
Πάντως, λίγα λεπτά μετά τους πανηγυρισμούς έσκασε και η «βόμβα μεγατόνων» με τον Αχιλλέα Μπέο να ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ, για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους.
«Μετά και από τη σημερινή μαθηματική άνοδο της ομάδας μας στη Σούπερ Λίγκα, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους.
Διαβεβαιώνω το φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο προγραμματισμός συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει η έγγραφη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου.
Μια ανάσα από την άνοδο η Κέρκυρα
Πολύ κοντά στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια όμως, βρίσκεται και η ομάδα της Κέρκυρας. Οι Φαίακες πήραν μια πολύ σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Δόξας στη Δράμα και πλέον μετά και την λευκή ισοπαλία του ΟΦΗ με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο κατάμεστο Γεντί Γκουλέ, αύξησαν τη διαφορά τους στους οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη θέση, θέλοντας πλέον μόλις ένα βαθμό στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν, για την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκ.
Το σκορ για τους νικητές άνοιξε ο Σίλβα στο 27' με σουτ, για να ισοφαρίσει ο Μαρκόφσκι με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Γκουστάβο με όμορφη εκτέλεση φάουλ, χάρισε στην ομάδα του μια πολύ σπουδαία νίκη. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο 63ο λεπτό ο διαιτητής διέκοψε για πέντε λεπτά το παιχνίδι, λόγω ρίψης αντικειμένου στον πρώτο βοηθό, κ. Γκώνια.


Σώθηκε ο Αγροτικός Αστέρας
Την ίδια ώρα στον Εύοσμο, ο Αγροτικός Αστέρας επικρατούσε με 3-1 του Ιωνικού και εξασφάλιζε την παραμονή του στην κατηγορία, χωρίς να μπει στη διαδικασία των play out. Το σκορ για τους νικητές -που πλέον μπορούν να ονειρεύονται ακόμα και τη συμμετοχή τους στην εξάδα και στα play off για την άνοδο - άνοιξε ο Μπλαζέφσκι στο όγδοο λεπτό με σουτ, για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με αυτογκόλ του Παπαζούδη στο 54'.Στο 71ο λεπτό όλα τελείωσαν με τον Δεινόπαπα να γράφει το 3-0 με σουτ και τον Ευαγγελάτο απλά να μειώνει στο τελικό 3-1 με τον ίδιο τρόπο, ένα λεπτό αργότερα. Χαρακτηριστικό της ευκολίας που πήραν τη νίκη οι γηπεδούχοι και τα δύο δοκάρια με Μπλαζέφσκι στο πέμπτο και Κούτση στο 67ο λεπτό αντίστοιχα.
Ελπίζουν Διαγόρας, Εθνικός Αστέρας
Τέλος, την τύχη τους στα χέρια τους εξακολουθούν να κρατάνε οι Διαγόρας και Εθνικός Αστέρας, για συμμετοχή στα play off και αποφυγή των play out αντίστοιχα. Οι ροδίτες με τη νίκη τους 2-1 επί του Θρασύβουλου έμειναν έκτοι, ενώ οι ερυθρόλευκοι της Καισαριανής διατήρησαν τη διαφορά των δύο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, μετά το 3-0 επί του Αιγάλεω.
Στο νησί των Ιπποτών, ο Μπακομήτρος με κεφαλιά στο 51' έφερε τις καρδιές των φιλάθλων στις θέσεις τους, ισοφαρίζοντας σε το γκολ που πέτυχε Κλούσενερ -επίσης με κεφαλιά- στο 26', ενώ τη νίκη στον Διαγόρα χάρισε ο Ρούσεφ με ωραίο σουτ, 17' λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90'.
Ο Βούλγαρος είχε και δοκάρι στο 62', ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Γεωργιάδη στο 31ο λεπτό. Με 10 ολοκλήρωσαν οι δύο ομάδες, εξ αιτίας των αποβολών των Τσιάτσιου (90') και Κονέσνι (36').
Παράλληλα σχεδόν, στην Καισαριανή ο Αστέρας πήρε κεφάλι στο δεύτερο λεπτό χάρη στο... κεφάλι του Φαμπίνιο και σφράγισε τη νίκη με το σουτ του Ουκάρ στο 49' και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καγκιούζη, έξι λεπτά αργότερα.


Τα αποτελέσματα της 31ης ημέρας:
Παναιτωλικός-Εθνικός 2-2
Δόξα Δράμας-Κέρκυρα 1-2
Εθνικός Αστέρας-Αιγάλεω 3-0
ΟΦΗ-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0
Διαγόρας-Θρασύβουλος 2-1
Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός 3-1
Καλαμάτα-Ολυμπιακός Βόλου 0-2
Ηλιούπολη-Ρόδος 26/4
Πιερικός-Πανσερραϊκός 26/4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (31 αγώνες)


1. Ολυμπιακός Βόλου 65 --ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
2. Κέρκυρα 61
3. ΟΦΗ 53
4. Εθνικός 47
5. Πανσερραϊκός 45 -30αγ.
6. Διαγόρας 44
7. Παναιτωλικός 43
8. Πιερικός 42 -30αγ.
. Αγροτικός Αστέρας 42
10. Ηλιούπολη 40 -30αγ.
. Δόξα Δράμας 40
12. Εθνικός Αστέρας 39
13. Αναγέννηση Καρδίτσας 37
14. Θρασύβουλος 34
15. Ιωνικός 33
. Ρόδος 33 -30αγ.
17. Καλαμάτα 28