Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

«Δεν μπορούμε μόνοι μας...»

Ο Πατέρας ζήτησε τη συνεργασία της Πολιτείας
για να εξαλειφθεί η βία
Με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Νικόλας Πατέρας με την ιδιότητα του προέδρου της Σούπερ Λίγκ, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» και ζήτησε τη συνεργασία της Πολιτείας, προκειμένου να καταπολεμηθεί το πρόβλημα των ταραχών στα γήπεδα.
«Εμείς προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τη βία στα γήπεδα, για αυτό είχαμε συναντήσεις με τον κύριο Χρυσοχοϊδη και όλους τους αρμόδιους. Σίγουρα δεν.....
 έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά είμαστε η Σούπερ Λίγκ, όχι το Υπουργείο.
»Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε κανόνες, ούτε να πολεμήσουμε μόνοι μας τη βια. Σας διαβεβαιώνω, ούτε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ούτε της ΑΕΚ είναι ικανοποιημένοι με όσα έγιναν στα γήπεδα τους», είπε αρχικά ο Νικόλας Πατέρας.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ούτε εγώ ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ και του Παναθηναϊκού, ούτε οποιοσδήποτε άλλος θέλουμε να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα. Θεωρώ ότι η προβολή τέτοιων γεγονότων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν βοηθάει.
»Σήμερα είδαμε δυσάρεστες καταστάσεις στο Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακό Στάδιο, προηγουμένως στην έδρα μας με τον τραυματισμό της γυναίκας που δούλευε σεκιούριτι. Όλα τα μέλη της Λίγκας είμαστε ενωμένοι για να σταματήσουμε τα επεισόδια.
»Υπάρχει όμως ένα όριο στα όσα μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε το ρόλο της Αστυνομίας και των Δικαστικών Αρχών και να τους αντικαταστήσουμε. Βασιζόμαστε στο κράτος να μας βοηθήσει. Δεν βοηθάει το δικό μας, αλλά και το δικό σας, των καναλιών».
Και κατέληξε, λέγοντας: «Ο ΟΠΑΠ δεν μας επιχορηγεί, έχει σύμβαση μαζί μας. Για αυτό το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ ονομάζεται ΟΠΑΠ, για αυτό τον διαφημίζουμε στις φανέλες των ομάδων και στις διαφημιστικές πινακίδες των γηπέδων μας.
»Για αυτό η Λίγκα έχει δώσει τα δικαιώματα της μόνο στον ΟΠΑΠ, αλλά δεν είναι της παρούσης κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να βρούμε έναν τρόπο να μην υπάρχει βια και να έρχονται οι οικογένειες στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο επιβάλλεται να γίνει ένα προϊόν που να διαφημίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό».