Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

«Ήμασταν μια γροθιά»

Έφυγε η... ψυχή του Πανόπουλου,
σε αναμονή ο Μπουμπένκο
Αγχώθηκαν αλλά νίκησαν

Την αποθέωση από τους οπαδούς της Ξάνθης γνώρισε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος μετά τη νίκη της ομάδας επί του Ηρακλή και την εξασφάλιση της σωτηρίας της.
«Όταν έγινε το 2-2, πραγματικά μου έφυγε η ψυχή» παραδέχθηκε. «Ήμασταν μια γροθιά. Είχα πει στον προπονητή μας τις προηγούμενες ημέρες να ρωτήσει τον........
 προπονητή της Λάρισας τι έκανε και κέρδισε 3-0 τον Πανιώνιο κι αυτό ακριβώς έκανε» συμπλήρωσε ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης.
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς, τονίζοντας ότι από το συγκεκριμένο παιχνίδι απασχολούσε μόνο η νίκη.
«Ζητούμενο ήταν η νίκη και θεωρώ ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις. Πλέον παραμείναμε στην κατηγορία και οφείλω να συγχαρώ στα παιδιά που βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, έπειτα από την ήττα από τον Λεβαδειακό, για να τα καταφέρουμε» είπε αρχικά.
Και συμπλήρωσε:
«Η ομάδα δέχθηκε πολύ μεγάλη δύναμη από τους φιλάθλους, για να καταφέρουμε την παραμονή. Ανατρέψαμε μια εις βάρος μας κατάσταση, παρότι παίζαμε με το πιστόλι στον κρόταφο. Φάνηκε εξάλλου στο τέλος η πίεση και το άγχος που νιώθαμε, γι' αυτό θεωρώ ότι πετύχαμε κάτι σπουδαίο, αν και αυτή η θέση πραγματικά δεν αρμόζει σε μια ομάδα όπως η Ξάνθη» είπε.
Έλλειψη συγκέντρωσης διέγνωσε ο Γιόζεφ Μπουμπένκο, τονίζοντας ότι «είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή μας τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και δείχναμε ευχαριστημένοι που παίζαμε, δίχως να νιώθουμε άγχος. Ωστόσο, φάνηκε ότι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας.
» Στο παιχνίδι, δεχθήκαμε πολύ νωρίς δύο γκολ και αναγκαστήκαμε να κυνηγήσουμε το σκορ. Το ίδιο έγινε και με τον Παναθηναϊκό. Υπήρξαν στιγμές όπου επιβάλαμε τον ρυθμό μας, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα δεν είχαμε την σωστή λειτουργία, αφού χωρίς λόγο και αιτία, χάναμε την συγκέντρωσή μας και κάναμε λάθη.
» Παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ αλλάξαμε το σκορ και δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες, δεν πήραμε τη νίκη. Από ένα λάθος της άμυνας δεχθήκαμε ένα γκολ και μετά ήταν αδύνατο να πετύχουμε για δεύτερη φορά την ανατροπή, αφού δεν είχαμε δυνάμεις».
Σχετικά με την παραμονή του, σχολίασε:
«Έχω μιλήσει, αλλά δεν έχω υπογράψει, ωστόσο είμαι έτοιμος να κάνω νέες συζητήσεις».