Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 και ώρα 6.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Κανήθου, έλαβε χώρα η Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολουθήσεως στους σαράντα συμπολίτες μας, οι οποίοι συμμετείχαν στα Σεμινάρια Εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν για έκβδομη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Κατά την διάρκεια της Τελετής Λήξης αποδόθηκαν στην ......
ελληνική νοηματική γλώσσα από τους σπουδαστές Ύμνοι της Αναστάσιμης Περιόδου, ενώ ο υπεύθυνος του σεμιναρίου Αρχιμ. π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ, μίλησε για το σκοπό αυτών των Σεμιναρίων, ο οποίος ήταν η γνωριμία με τον κόσμο των κωφών και η συνειδητοποίηση του ότι όλοι είμαστε παιδιά του ιδίου Θεού με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξή του, τους διδασκάλους της Σχολής (κωφαλάλους) κ. Δημήτριο Μπουλέρο - Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως και κ. Ειρήνη Νικολέντζου και όλους εκείνους που βοήθησαν στην ποιμαντική αυτή προσπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Στην καταληκτήρια προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της αγάπης ως γλώσσας συνεννόησης των ανθρώπων, ενώ ευχαρίστησε τον υπεύθυνο π. Ιωάννη Καραμούζη, τους κωφούς αδελφούς μας Δημήτρη Μπουλέρο και Ειρήνη Νικολέτζου, οι οποίοι δίδαξαν στα Σεμινάρια, όλους τους συντελεστές των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τον π. Χριστόδουλο Μάνια και το Εκκλησιαστικό Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου για την φιλοξενία τους στη διάρκεια ολοκλήρου του έτους, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχισθούν και την επόμενη χρονιά. Τέλος, έκανε την απονομή των βεβαιώσεων στους 40 ακούοντες που παρακολούθησαν τα μαθήματα.