Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΑΣΟΚ

Στόχος η εκτόνωση του κλίματος
Με το βλέμμα στο ΔΝΤ συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη

Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεδριάζει την Τρίτη, στις 10:30 το πρωί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Προκειμένου να εκτονωθεί το αρνητικό κλίμα, οι βουλευτές θα λάβουν τον.....
 λόγο με ορισμένους εξ αυτών να εκφράζουν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι κρίσιμες αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην τους και απλώς καλούνται να τις στηρίξουν.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναμένεται να επαναλάβει πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι αφ' ενός το συμφέρον της χώρας, -γι΄αυτό και αποφάσισε την προσφυγή-, αφ' ετέρου η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Εξ άλλου ερωτηθείς τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για τις διαφωνίες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και για τη συνεδρίαση, απάντησε ότι αυτή συγκαλείται «επειδή θέλουμε διάλογο, όχι απλώς για να ακούσει και να χειροκροτήσει η ΚΟ, αλλά για να συζητήσει πάνω στο ζήτημα του δανεισμού».
«Φυσικά δεν φοβόμαστε τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν», σημείωσε.
Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η μεγαλύτερη μερίδα του λαού «ευθαρσώς» προκρίνουν τη διαδικασία που προωθεί η κυβέρνηση, «γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση». Συμπλήρωσε ότι επειδή γνωρίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, δηλαδή η εγκληματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, «πιστεύω ότι θα εκφραστούν και με τον ανάλογο τρόπο, έτσι όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους».
Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού», εξηγώντας πως «όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο σημαντική κατάσταση είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν μπορεί να αλλάζει τη σύνθεση της κυβέρνησης, όταν μάλιστα όλοι τα υπουργεία εργάζονται τόσο σκληρά».