Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Εθνική Γυναικών

Γεωργία-Ελλάδα 0-3

Εντυπωσιακή κατά διαστήματα και εξαιρετικά αποτελεσματική ήταν η Εθνική Ομάδα Γυναικών στον εκτός έδρας αγώνα της με την αντίστοιχη της Γεωργίας, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2011. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 3-0 και έπιασε στη δεύτερη θέση του 3ου προκριματικού ομίλου τη Σκωτία, ενώ πλέον βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο και φαβορί για την κορυφή Δανία.
Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Βασίλης Γεωργόπουλος και Βαγγέλης Κουτσάκης έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την απόδοση των διεθνών και .....
ιδιαίτερα από τις νεαρές Μαρία Μήτκου, Βασιλική Κυδωνάκη που έπαιξαν για πρώτη φορά με την Εθνική Γυναικών.
«Είναι εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στις νεαρές ηλικίες και απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή της Μήτκου και της Κυδωνάκη, δύο κοριτσιών μόλις 16 και 17 ετών, αντίστοιχα, στην κορυφή της πυραμίδας του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου, την Εθνική Γυναικών», δήλωσαν οι δύο προπονητές στο epo.gr και πρόσθεσαν: «Ασφαλώς μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, απόρροια της ανωτερότητάς μας και μας γεμίζει με ευθύνη αλλά και ελπίδες για το μέλλον. Το έργο μας απέναντι σε ομάδες όπως η Δανία, κυρίως, αλλά και η Σκωτία, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, διεκδικώντας ό,τι μας αναλογεί μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ».
Τα γκολ για την Εθνική πέτυχαν η Γλυκερία Γκατζογιάννη στο 23ο λεπτό, η Γιώτα Χαλκιαδάκη στο 28΄ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Δανάη Σιδηρά στο 60ο λεπτό.
Διαιτητής ήταν ο Λιν Μάρτενς από το Βέλγιο, η οποία έβγαλε τον αγώνα χωρίς να παρατηρήσει με κίτρινη κάρτα κάποια παίκτρια.
ΓΕΩΡΓΙΑ: Τσκουαζέλι- Σουτίτζε, Πασικασβίλι (83΄ Ντολίτζε), Κβελίτζε, Μαλίτζε, Τοντάτζε, Ματβέεβα (47΄ Πογκοσιάν), Τσιτσινάτζε (78΄ Κβαλιασβίλι), Τσκόνια, Τατουασβίλι, Σκιρτλάτζε.
ΕΛΛΑΔΑ: Βελλή- Κυδωνάκη, Μήτκου, Κακαμπούκη, Παπαδοπούλου, Γκατζογιάννη (75΄ Δούκα), Χαλκιαδάκη (58΄ Κόγκουλη), Σιδηρά, Κοντομίχη (69΄ Μαλισιώρα) Χατζηγιαννίδου, Παντελειάδου.