Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στο δρόμο για το Μουντιάλ 2010

Φιλική ισοπαλία της εθνικής ομάδας
με τη Βόρεια Κορέα

Ισόπαλη 2-2 ήλθε η εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου με τη Βόρειο Κορέα στο φιλικό που έδωσε το βράδυ της Τρίτης στο Άλταχ της Αυστρίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπιασε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο 20λεπτο, στη......
 συνέχεια όμως εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες.
Η Ελλάδα προηγήθηκε δύο φορές (2' Κατσουράνης, 49' Χαριστέας), αλλά οι Ασιάτες «απάντησαν» με δύο τέρματα του Τζονγκ Τάε Σε (24', 52').

Η εικόνα του αγώνα
Η Ελλάδα ήταν αρκετά καλή στο πρώτο 20λεπτο, με ευκαιρίες και καλή κυκλοφορία, αλλά στη συνέχεια οι Ασιάτες πήραν την πρωτοβουλία, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στη μεσαία γραμμή και έφτασαν στην ισοφάριση, ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να προηγηθούν.
Ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε έξι αλλαγές στο β' ημίχρονο, η Ελλάδα πήρε ξανά το προβάδισμα, αλλά η Βόρεια Κορέα «απάντησε» γρήγορα με τον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που είχε στις τάξεις της, Τζονγκ Ταε Σε.
Δεν είχαν συμπληρωθεί 16 δευτερόλεπτα και ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε απέναντι από τον Ρι Μιονγκ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ της Βόρειας Κορέας απέκρουσε. Η Ελλάδα τελικά άνοιξε το σκορ πριν τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού, από φάουλ του Καραγκούνη, πρώτη κεφαλιά του Κυργιάκου και σουτ του Κατσουράνη στην άδεια εστία (1-0).
Οι Βορειοκορεάτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 7' μετά τη σέντρα του Χονγκ και τον κακό υπολογισμό του Σηφάκη, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 15' ο Γκέκας πλάσαρε πάνω από τον Ρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 18' το σουτ του Αν Γιογκ από το ύψος της περιοχής πέρασε κόρνερ, αφού η μπάλα βρήκε το πόδι του Κυργιάκου.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του ματς, η Βόρεια Κορέα ισοφάρισε στο 24' με το δυνατό σουτ του Τζονγκ Ταε Σε έξω από την περιοχή. Το γκολ αποδιοργάνωσε κάπως τη «γαλανόλευκη» και 4 λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Χονγκ Γιονγκ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 29' ο Σηφάκης νίκησε τον σκόρερ της Βόρειας Κορέας στο τετ-α-τετ που είχαν.
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η Ελλάδα ξεκίνησε με γρήγορο γκολ. Πάλι από φάουλ του Καραγκούνη, ο Χαριστέας με κοντινό πλασέ στο 49΄ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην εθνική ομάδα (2-1). Η απάντηση της Κορέας ήταν άμεση. Στο 52΄ ο Τζονγκ πέρασε πολύ εύκολα τον Σπυρόπουλο και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα (2-2).

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης (46' Τζόρβας), Σπυρόπουλος, Βύντρα (46' Σεϊταρίδης), Μόρας, Κυργιάκος (46' Αβραάμ Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (62' Πατσατζόγλου), Σαμαράς (46' Χαριστέας), Σαλπιγγίδης, Γκέκας (46' Καπετάνος)
Β. ΚΟΡΕΑ: Ρι Μιόνγκ Γκουκ, Τσα Γιόνγκ Χιόκ, Πακ Ναμ Τσολ, Ρι Κβανγκ Τσον, Γι Γιούν Ναμ, Χονγκ Γιόνγκ Γιο, Μουν Ιν Γκουκ (84' Κουμ Ιλ Κιμ), Πακ Τσολ Γιν, Ναμ Σονγκ Τσολ (46' Γιουν Ιλ Ρι), Αν Γιόγκ Χακ, Τζονγκ Τάε Σε