Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

 Κύμη 10-5-2010
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ
ΒΛΑΣΗ ΜΑΡΑ

Τον Ολυμπιονίκη Βλάση Μάρα τον συναντήσαμε στο διάλειμμα του αγώνα, μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου. Καθόταν στην σκιά ενός δέντρου και συζητούσε μαζί με άλλους οδηγούς. Του ζητήσαμε να ποζάρει για μας και να έχουμε οι δύο μας μια σύντομη συνομιλία Δέχθηκε.
Ήταν σεμνός και άνετος. Μικροκαμωμένος, ήπιος και λιγομίλητος. Η σεμνότητα του σε ξάφνιαζε. Ήταν σε πλήρη αντίθεση με τα μαύρα σαν κάρβουνο μάτια του που σε........
 κοίταζαν ίσια στα μάτια με ένα βλέμμα καυτό σαν την αδρεναλίνη που θέλει να κυλάει δυνατά μέσα του. Αυτό ακριβώς μας είπε όταν τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό που τον προκάλεσε, ώστε να ασχοληθεί εκτός από την ενόργανη γυμναστική και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Η αδρεναλίνη που κυλάει δυνατά μέσα μου και μια αγάπη για τα αυτοκίνητα που την έχω από μικρός και πάντα βρισκόταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου».

Τελευταία, είπε, το σκεφτόμουν έντονα και τελικά το αποφάσισα. Ήθελα να τρέξω μαζί με άλλους σε ένα ράλι και διάλεξα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα «η ανάβαση της Κύμης» με τις 52 κλειστές στροφές. Διάλεξα αυτό τον αγώνα και για τον τόπο. Ονειρευόμουν ο πρώτος μου αγώνας να γίνει σε ένα ωραίο τόπο. Και διάλεξα την Κύμη. Γιατί η Κύμη είναι πράγματι πολύ ωραία. Καθώς τρέχεις βλέπεις να εναλλάσσεται το πράσινο με το γαλάζιο της Θάλασσας. Τον ρωτήσαμε και για την ενόργανη γυμναστική. Μας είπε, ότι αυτή είναι η μεγάλη του αγάπη και ότι θα την συνεχίσει.
. Τον ρωτήσαμε και για την αντιφατικότητα των δύο αθλημάτων. Μας είπε, ναι, είναι αντιφατικά μα αυτή είναι και η γοητεία. Του αρέσει και το αυτοκίνητο και το τρέξιμο. Είναι η πρώτη φορά που τρέχει σε αγώνες και σκέφτεται να συνεχίσει.
Του είπαμε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Κύμη η παρουσία του εδώ και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία σε κάθε αγώνα που θα συμμετέχει.