Κυριακή 16 Μαΐου 2010

"Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ"

Χαλκιάς

Επί παντός επιστητού τοποθετήθηκε σήμερα ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Χαλκιάς. "Ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Θα έλεγα ότι ολοκληρώσαμε και με το παραπάνω τους στόχους που είχαμε θέσει. Τα τελευταία δύο χρόνια, φάνηκε και από τα αποτελέσματα, δουλέψαμε πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τα προβλήματα των προηγούμενων ετών. Δικαιωματικά έφτασε εδώ που έφτασε. Εφτασε, μάλιστα, μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφς, που εμένα με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Και το λέω και τώρα, που κάποιοι έχουν πει ότι ......
το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Είναι αδικία για όλες τις ομάδες και τον κόσμο. Προσπαθήσαμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να επιβεβαιώσουμε όλα αυτά που έχουμε κάνει και δικαιωματικά πήραμε την πρωτιά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, η ομάδα έχει κερδίσει το σεβασμό. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό που κατακτήσαμε και να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Η ομάδα κάνει σταθερά βήματα", επισήμανε αρχικά ο διεθνής τερματοφύλακας και συνέχισε:
"Το ζήτημα είναι η ομάδα να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, εννοώ διοικητικά. Η προσπάθεια αφορά όλους, τους ποδοσφαιριστές κυρίως, τον προπονητή με τους συνεργάτες του και τη διοίκηση, τον Ζαγοράκης, τον Βρύζα, τον Κονσεϊσάο και όλους όσοι τη συντελούν. Η ομάδα να ανέβει κι άλλο, έως τώρα πλήρωνε και λάθη άλλων, για να μπορεί αργότερα να βάλει υψηλότερους στόχους, να ολοκληρώσει το αθλητικό κέντρο που είναι όνειρο όλων και μετά να αποκτήσει ένα καινούριο σπίτι, γιατί το τωρινό είναι μικρό για να χωρέσει τον κόσμο της. Ο κόσμος, από εκεί και πέρα, θέλει να ξέρει την αλήθεια, όχι να τον κοροϊδεύουμε.
 Ζητά συνεχώς, απαιτεί και καλά κάνει, αφού ανεβάσαμε το επίπεδο. Αν ο κόσμος θέλει μια φορά την κατάκτηση του τίτλου, εγώ το θέλω δέκα. Όμως σιγά-σιγά, να μη βιαζόμαστε, για να μην γκρεμίσουμε αυτό που "χτίσαμε". Αυτός που ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρει καλά τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι ο πρωταθλητισμός, όχι το πρωτάθλημα. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης δεν ήταν ο αρχικός στόχος μας, αλλά ήταν επιθυμία την οποία πετύχαμε. Πέρσι μείναμε στην ικανοποίηση της 2ης θέσης και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα πλέι οφς. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο".
Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε: "Αισθάνομαι δικαιωμένος 100% για την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά τα χρόνια που έχω αγωνιστεί, κατάλαβα ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι η ψυχολογία των παικτών με τους υπόλοιπους μέσα στην ομάδα. Αυτό το είχε και το έχει ο ΠΑΟΚ και φαίνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο", ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι:
"Δεν αγωνίστηκα ποτέ για να δώσω απαντήσεις, έτσι θα υποβάθμιζα τον εαυτό μου. Η ομάδα έφτασε εκεί που άξιζε να φτάσει. Θέλουμε να έχουμε πάντα το σεβασμό που πρέπει να έχουμε. Επιθυμώ να πάρω το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι εύκολο, δεν παίζουμε μόνοι μας. Είναι μια υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ο στόχος, στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Θα παίξουμε δύο προκριματικούς γύρους για το Τσάμπιονς Λιγκ για να πετύχουμε το μέγιστο. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για να είμαστε έτοιμοι".
Εξέφρασε την επιθυμία παραμονής στον "Δικέφαλο" του Φερνάντο Σάντος. "Είναι άποψη όλων, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε κάτι, που άλλες ομάδες δεν το κατάφεραν, να διατηρήσει έναν προπονητή για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια ο προπονητής και οι άνθρωποι που τον πίστεψαν. Μακάρι να συνεχίσει ο κ. Σάντος, αυτό το λένε όλοι, το λένε και τα αποτελέσματα", ήταν τα λόγια του.
Ερωτηθείς για άσχημα και καλά που κρατάει από τη χρονιά, αλλά και το ποιος κατά την άποψη του ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα, απάντησε:
"Υπήρχαν μερικά άτυχα αποτελέσματα, σε σειρά αγώνων φυσικό είναι να υπάρχουν. Πρέπει να βελτιώνουμε κάποια πράγματα πάντα, αλλά καταφέραμε φέτος να βελτιώσουμε πολλά, με κυριότερο φυσικά την πρωτιά στα πλέι οφς. Επίσης, είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα απέναντι στις ομάδες του κέντρου. Αυτό που θέλαμε δεν ήταν να κερδίσουμε ένα μόνο ματς και μετά κανένα άλλο. Συνδυάστηκε αυτό και με τη σειρά καλών αποτελεσμάτων με όλες τις ομάδες. Σε όλους τους αντίπαλους δείξαμε τον απαραίτητο σεβασμό, τους υπολογίσαμε όλους, και αυτό ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς από πέρσι έως φέτος. MVP μπορεί να αναδειχθεί κάποιος που αγωνίστηκε 30 ματς, αλλά και κάποιος που έπαιξε ένα μόλις λεπτό. Πολλά παιδιά είχανε καλή σεζόν και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Θεωρώ ότι και στον επόμενο χρόνο θα πάμε καλυτέρα. Θέλω σε κάθε ματς να έχουμε διαφορετικό πρόσωπο για τον πολυτιμότερο παίκτη".

Δεν θέλησε να μιλήσει για την ενίσχυση της ομάδας: "Το αν χρειαζόμαστε ενίσχυση είναι θέμα διοίκησης και προπονητή. Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε να δώσουμε δύσκολους αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πως θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα που έχουμε για το καλύτερο", ανέφερε, σχολιάζοντας ακόμη για τις επιτυχίες μετά από δύσκολες στιγμές:
"Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα της ομάδας. Μέσα από τη ζωή, όταν όλα είναι τέλεια, όλα μας φαίνονται καλά. Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να δείξεις χαρακτήρα, αυτό κάναμε εμείς. Είναι πολύ δύσκολο μετά από αποτυχία να έχεις επιτυχία, δείξαμε χαρακτήρα σε διάρκεια, όχι μεμονωμένα σε ένα ματς. Γι' αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος".
Κατέληξε τονίζοντας για το παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική: "Είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή το Μουντιάλ. Η φιλοσοφία είναι να πάμε όλα τα παιδιά εκεί, να χαρούμε και να ευχαριστηθούμε τη γιορτή, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εύχομαι και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε κάτι παραπάνω".