Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

8η ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ
ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ!

Το Σάββατο 8 Μαΐου και την Κυριακή 9 διεξήχθη ο αγώνας ανάβασης αυτοκινήτων, η «8η Ανάβαση Κύμης» στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Αυτοκινήτου, που διοργανώθηκε με .......
απόλυτη επιτυχία για όγδοη συνεχή χρονιά από τη λέσχη Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης.
Πολλές συμμετοχές
Οι συμμετοχές των αγωνιζομένων έφτασαν τις 89, απόδειξη της αγάπης που έχουν οι οδηγοί στη συγκεκριμένη διαδρομή, καθώς φέτος πολλές αναβάσεις ματαιώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης. Έγινε και φέτος μια πραγματική γιορτή, σε ένα φανταστικό καταπράσινο περιβάλλον, με έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον, την οποία χάρηκαν αγωνιζόμενοι και θεατές.
Επιτυχημένη διοργάνωση

Η διοργανώτρια εταιρεία και ο Δήμος Κύμης συνεργάστηκαν για άλλη μια φορά ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία. Σ’ αυτό συνετέλεσαν οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Νοσοκομείο, Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές) και ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών. Παράλληλα, δυο ασθενοφόρα κατάλληλα στελεχωμένα διατέθηκαν από το Νοσοκομείο Κύμης για τις ανάγκες του αγώνα, ενώ σε ετοιμότητα βρισκόταν και τις δύο ημέρες η αστυνομία και το κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύμης. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Κονιστρών, που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας με το πυροσβεστικό όχημα που έχει διαθέσει στην ομάδα ο Δήμος Κύμης. Το Λιμενικό Ταμείο προετοίμασε και παραχώρησε τους χώρους υποδοχής και στάθμευσης στους αγωνιζόμενους οδηγούς και τους συνεργάτες τους. Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Κύμης διέθεσε δύο λεωφορεία του Δήμου για τη μετακίνηση των επισκεπτών, ενώ είχε μετατρέψει αίθουσες του Α’ Δημοτικού Σχολείου σε χώρο υποδοχής των οδηγών και γραφείο της γραμματείας της διοργανώτριας εταιρείας.

Απονομή Κυπέλλων
Μετά τη λήξη του αγώνα, το μεσημέρι της Kυριακής, έγινε η απονομή των βραβείων στην κεντρική πλατεία της Κύμης. Ο Δήμαρχος Κύμης θεωρώντας τιμή για την πόλη της Κύμης τη συμμετοχή στην «8η Ανάβαση Κύμης» του Ολυμπιονίκη της Ενόργανης Γυμναστικής Βλάση Μάρα, του επέδωσε ασημένια προτομή του Γ.Ν. Παπανικολάου. Ο Βλάσης Μάρας πραγματοποίησε την επιθυμία του να λάβει μέρος σε αγώνες ανάβασης, επιλέγοντας ως πρώτη του συμμετοχή την διαδρομή Παραλία Κύμης – Κύμη και δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από αυτή του την επιλογή. Στην προσφώνησή του, ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη, ότι και ο Γ. Ν. Παπανικολάου ήταν αθλητής και μάλιστα συμμετείχε στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης, έναν από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στη χώρα μας.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα στέφθηκε με επιτυχία ένας αγώνας, όμως η Κύμη έχει να δώσει έναν ακόμη κρίσιμο αγώνα, τον οποίο οφείλει να κερδίσει», δηλαδή την επίτευξη του στόχου να παραμείνει η Κύμης αυτοτελής Δήμος, στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης». Ζήτησε από όλους να είναι έτοιμοι να δώσουν το «παρών» και σε αυτόν τον αγώνα.
Απευθυνόμενος στους οδηγούς, υποσχέθηκε, ότι του χρόνου θα έχει στρωθεί με αντιολισθητικό τάπητα και ο υπόλοιπος δρόμος της ανάβασης.
Τέλος, οι υπεύθυνοι της Start Line απένειμαν τα κύπελλα στους νικητές, αναμνηστικά κύπελλα σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, στους χορηγούς, καθώς και σε όλους τους Ευβοείς οδηγούς που έλαβαν μέρος στην «8η Ανάβαση Κύμης».
Αποτελέσματα Αγώνα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Start-Line τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
Ο Λεωνίδας Κύρκος με το Ford Escort Cosworth έκανε νέο ρεκόρ της Ανάβασης με συνολικό χρόνο 4.02.48, ενώ συγχρόνως νίκησε την Ομάδα Ε, με δεύτερο τον Γιώργο Καϊτατζή με ίδιο αυτοκίνητο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αντώνης Αθυμαρίτης με τη γνωστή Lancia Delta Integrale.
Στην Ομάδα Α πρώτος τερμάτισε ο Αργύρης Τσούλος με Mitsubishi EVO 8, δεύτερος ο Κώστας Παπαχρήστος με Citroen Saxo VTS και τρίτος ο Παντελής Βασιλειάδης με ίδιο αυτοκίνητο.
Στην Ομάδα Ν νικητής αναδείχθηκε ο Λάμπρος Κύρκος με Mitsubishi EVO 9, με δεύτερο τον επανεμφανιζόμενο μετά από πολύ καιρό Κώστα Πατσουρέα με επίσης Mitsubishi EVO 9 και τρίτο τον Σπύρο Μαυροειδάκο με Peugeot 106 S16.