Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δήμος Κύμης

 Κύμη 10-5-2010


Εύλογες απορίες και ερωτηματικά δημιουργεί το σημερινό δελτίο τύπου της Δημάρχου Ταμυνέων κας Αικατερίνης Καραπά, σε σχέση με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διαβούλευση του προγράμματος «Καλλικράτης» στις 6 Μαΐου 2010 στο Αλιβέρι.
Παρότι είχα ενημερώσει μέσω του κινητού τηλεφώνου μου την Δήμαρχο για την παρουσία μου στην συνεδρίαση και παρότι η συνεδρίαση ήταν ανοιχτή για το κοινό, η Δήμαρχος με καταγγέλλει για πολιτικό χουλιγκανισμό, επειδή «τόλμησα» να είμαι παρών, προκειμένου να ενημερωθώ για ένα θέμα που όπως όλοι αντιλαμβάνονται, ενδιαφέρει ολόκληρη την περιοχή μας. Και όπως ξέρει καλά η Δήμαρχος ποτέ δεν ζήτησα να τοποθετηθώ για το θέμα αφού από την αρχή η ίδια ξεκαθάρισε στο σώμα ότι δεν το επιθυμεί,
Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί έναν από τους......
 θεμελιώδεις θεσμούς ανάπτυξης-ανάδειξης του δημοκρατικού διαλόγου. Ειλικρινά δεν γνώριζα όμως ότι οι αποφάσεις στο Δήμο Ταμυνέων, με επιλογή της Δημάρχου προφανώς, παίρνονται «κεκλεισμένων των θυρών» για τους μη δημότες του ή τους μη «αρεστούς» της.
Αυτό πάντως που αντιλήφθηκα με την παρουσία μου σ’ αυτή τη συνεδρίαση ήταν ότι η προ-διμήνου απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ταμυνέων με ψήφους 15 – 1 υπέρ της δημιουργίας δυο Δήμων στην περιοχή, άλλαξε κι έγινε προχθές 8-8 (αυτό θεωρείται ισοψηφία για αποφάσεις πολιτικού χαρακτήρα). Με τη μόνη λογική «Αφού είμαστε η έδρα του νέου Δήμου ας έχουμε και την Κύμη για να είμαστε πιο μεγάλος Δήμος.» Λογική έξω από τις αρχές και τις θέσεις του «Καλλικράτη» και φυσικά που δεν έχει καμία σχέση με την ανάλυση των κριτηρίων που έχει θέσει το Υπουργείο για την εφαρμογή του.
Ευχαριστώ πολύ πάντως την Δήμαρχο, που όπως επίσης λεει «μου επέτρεψε να παρακολουθήσω» μια δημόσια συζήτηση. Πιστεύω πάντως ότι είναι καλό στην πολιτική να απαντάς με πολιτική επιχειρηματολογία και όχι με προσωπικές αιχμές οι οποίες το μόνο που δείχνουν είναι προσωπικές ανασφάλειες. Και επεξηγούνται μάλιστα και με αφηγήσεις γεγονότων που κινούνται στα όριά της μυθολογίας. Ειδικότερα μάλιστα όταν πρόκειται για θέματα που θα καθορίσουν την πορεία της περιοχής μας για πολλά χρόνια στο μέλλον. Ο ανοιχτός δημόσιος διάλογος πρέπει να μην μας τρομάζει, αλλά να είναι για μας το πρωτεύον και το μεγάλο ζητούμενο.


Ο Δήμαρχος Κύμης
Δημήτρης Γ. Θωμάς