Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

To Champions League περνάει από το Καραϊσκάκη

Ο τελικός των τελικών!


Μορφή τελικού έχει πάρει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η μεταξύ τους αναμέτρηση σήμερα Τετάρτη (12/5 16:45) στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, με τις δύο ομάδες να παίζουν σ' έναν αγώνα ουσιαστικά τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Τρεις μέρες νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στην Τούμπα και πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση της.....
 ειδικής βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Τρεις λιγότερους έχουν οι πειραιώτες.
Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ξεκίνησε με βαθμολογικό πλεονέκτημα στο μίνι τουρνουά, αλλά οι δύο ήττες από Αρη και ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.
Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για τους ερυθρολεύκους. Σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμούν με τον Δικέφαλο του Βορρά, ωστόσο θα υπερτερούν εξαιτίας της καλύτερης βαθμολογικής συγκομιδής στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Απο την άλλη, η ομάδα του Σάντος, που είναι η μόνη αήττητη (νίκες με Αρη-Ολυμπιακό, ισοπαλία με ΑΕΚ), κατεβαίνει στο φαληρικό γήπεδο για δύο αποτελέσματα. Σε περίπτωση ισοπαλίας διατηρεί το προβάδισμα των τριών βαθμών και παραμένει το φαβορί για το εισιτήριο που στέλνει στα προκριματικά του Champions League. Αν κερδίσει, τότε μία ισοπαλία με την ΑΕΚ στην Τούμπα θα είναι αρκετή για να πανηγυρίσει την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Το θετικό για τον Μπάντοβιτς είναι η επιστροφή του Ντουντού, που φυσικά παίρνει θέση στο βασικό σχήμα, ενώ εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Ντάτολο, Γκαλέτι, Ζαϊρί, Ντιόγκο και ο τιμωρημένος Ζεβλάκοφ.
Ο Νικοπολίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος τα δύο στόπερ, ο Ραούλ Μπράβο αριστερά, ενώ ο Τοροσίδης στο δεξί. Ντουντού και Μαρέσκα τα δύο αμυντικά χαφ, ο Οσκαρ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ο Λούα Λούα δεξί εξτρέμ, ο Λεονάρντο αριστερό και ο Ντάρμπισαϊρ στην κορυφή. Ο Μπάντοβιτς πάντως δοκίμασε και τον Πάντο στο αρχικό σχήμα, κάτι που αν συμβεί και στο ματς ο Τοροσίδης θα προωθηθεί δεξί εξτρέμ και ο Λούα Λούα θα πάει αριστερά, με τον Λεονάρντο να μένει εκτός.

Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί 19 ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Βαλεριάνος, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.
Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, στο απέναντι στρατόπεδο η ψυχολογία είναι στα ύψη και το μοναδικό πρόβλημα για τον Φερνάντο Σάντος ακούει στο όνομα Μίρκο Σαβίνι, που είναι τραυματίας. Αντίθετα, επιστρέφουν Ιβιτς και Εντίνιο, προσφέροντας ακόμα δύο λύσεις στον πορτογάλο.
Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Χαλκιάς θα είναι ο τερματοφύλακας, οι Τσιρίλο και Μαλεζάς θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Κοντρέρας, Λίνο θα παίξουν στα άκρα. Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Βιεϊρίνια, Σορλέν. Παρά την επιστροφή του Ιβιτς και δεδομένου του ότι ο Λούσιο Φιλομένο ήταν το πρόσωπο του προηγούμενου αγώνα, λογικά, ο αργεντίνος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Δαλούκας, με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο και Χρήστο Μπαλτά.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος έχει συντριπτική υπεροχή έναντι του Δικεφάλου. Σε 31 παιχνίδια που έχουν γίνει στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα, μετράει 25 νίκες, ο ΠΑΟΚ μόλις 4, ενώ 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με συντελεστή τερμάτων 58-22.
Μία από τις τέσσερις νίκες του Δικεφάλου ωστόσο σημειώθηκε στη φετινή σεζόν, με τον Εντίνιο να διαμορφώνει το τελικό 1-0 στο Καραϊσκάκη.