Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Να δώσουμε το 1000% προέτρεψε ο Ρεχάγκελ

«Θα πρέπει να χαρούμε
τη διοργάνωση»Η Εθνική ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο Μουντιάλ, το οποίο ξεκινάει σε έξι μέρες και άπαντες στο στρατόπεδο της Εθνικής μας δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη για στο πρώτο παιχνίδι με την Νότιο Κορέα, που θα αποτελέσει κλειδί για την πορεία της γαλανόλευκης στην διοργάνωση.
Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι Σαμαράς, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος μίλησαν στους δημοσιογράφους για την μεγάλη στιγμή που πλησιάζει.
Ο Γιώργος Σαμαράς εξέφρασε την άποψη, πως για να πετύχει η Εθνική θα πρέπει να στηριχθεί πάνω στο επιτυχημένο πλάνο που της έδωσε την.......
 πρόκριση στο Μουντιάλ και αυτό δεν είναι άλλο από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουκρανία!
«Θα πρέπει να χαρούμε τη διοργάνωση γιατί δεν ξέρουμε αν θα ξαναπάμε. Πρέπει να υπάρχει καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, να χαρούμε το ποδόσφαιρο και μέσα από αυτή τη χαρά να βγάλουμε θετικά αποτελέσματα.
»Είδαμε στο φιλικό με Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν κοινά σημεία με τη Νότια Κορέα αλλά η Νότια Κορέα έχει μεγαλύτερη ποιότητα», είπε αρχικά ο επιθετικός της Σέλτικ και πρόσθεσε:
«Δουλέψαμε στην προετοιμασία, μπορεί να μη φάνηκε στα φιλικά αλλά νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Το πλάνο μας και η βάση μας να είναι ο επαναληπτικός με Ουκρανία. Σε αυτό να πατήσουμε και να βασιστούμε. Καλά είναι τα βίντεο που βλέπουμε τους αντιπάλους, άλλα πρέπει να είμαστε δυνατοί φυσικά και πνευματικά».
Ερωτηθείς για το που μπορεί να φτάσει ο πήχυς για την Εθνική μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε: «Δεν έχω συγκεκριμένο στόχο, άλλοι μιλούν για πρόκριση στους "16", άλλοι να πάρουμε μία νίκη και άλλοι να βάλουμε ένα γκολ. Όλα αυτά είναι μόνο λόγια, στην πράξη θα φανούν όλα και αγώνα με τον αγώνα θα έχουμε ξεκάθαρο μυαλό για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να νιώσουμε καλά με τους εαυτούς μας και με την ομάδα».
Ρεχάγκελ: Να δώσουμε το 1000%
Ο Οτο Ρεχάγκελ από την πλευρά του τόνισε πως θα πρέπει οι παίκτες του να δώσουν το... 1000% των δυνατοτήτων τους, ώστε να νικήσουν την Ν. Κορέα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ακόμα στη Ν. Αφρική η συμπαράσταση των φιλάθλων προς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι αμέριστη.
«Αισθανόμαστε καλά, έχουμε δύο παίκτες με μικροενοχλήσεις (σ.σ. Γκέκας, Μόρας), υπάρχει ενθουσιασμός, έχουμε προκριθεί και το κλίμα είναι πολύ καλό. Για τους παίκτες είναι μία μοναδική εμπειρία αλλά θέλουμε και μία επιτυχία», τόνισε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε:
«Είδαμε τη Νότια Κορέα, είναι δυνατή ομάδα και γρήγορη και πρέπει να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας. Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας, οι Έλληνες είναι παντού σε όλο τον κόσμο και πιστεύουμε να μας στηρίξουν πολύ».
Κληθείς να κάνει μία σύγκριση με το Μουντιάλ του 1994 (παρθενική συμμετοχή της Ελλάδας) ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε ότι «το 1994 δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα», ενώ σε ερώτηση για την κατάσταση του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στη γάμπα, απάντησε ότι: «περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων».
Τοροσίδης: Πρόκληση για μας το Μουντιάλ
Με τη σειρά του ο Βασίλης Τοροσίδης χαρακτήρισε πρόκληση για όλους τους παίκτες την παρουσία τους στο Μουντιάλ, αφού, όπως είπε δύσκολα θα έχουν άλλη ευκαιρία να αγωνιστούν σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα, τόνισε πως είναι ατού για την Εθνική η συνοχή σαν ομάδα και το τρέξιμο...

«Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε άλλη μία εβδομάδα να δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε υγιείς στον πρώτο αγώνα και καλοί και δυνατοί για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Η ομάδα βασίζεται στην ομοιογένεια και στο γεγονός ότι τρέχουν πολύ τα παιδιά. Εάν πράξουμε αυτό στο τουρνουά δεν θα έχουμε πρόβλημα», ανέφερε ο άσος του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:
«Το Μουντιάλ αποτελεί για όλους πρόκληση, οι ποδοσφαιριστές άνω των 30 δεν έχουν παίξει άλλο Μουντιάλ και δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Πόσο μάλλον για μας. Θα πρέπει να το δούμε ως τελευταία ευκαιρία, μπορεί να μην ξαναπάμε. Είτε είναι Μουντιάλ, είτε φιλικό, είτε προκριματικός αγώνας υπάρχει το αναμενόμενο άγχος».
Αβραάμ: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα»
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στάθηκε στο τεράστιο μέγεθος της διοργάνωσης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τα δώσουν όλα οι παίκτες για να διακριθούν και παράλληλα να είναι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι.
«Έχουμε μερικές ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε περισσότερο και να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Προβληματισμός υπάρχει σίγουρα (σ.σ. για τα 4 γκολ στα δύο φιλικά με Βόρεια Κορέα και Παραγουάη) παρόλα αυτά πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Η ομάδα για να έχει το πρόσωπο που θέλουμε πρέπει να πιάσει ρυθμό, να δημιουργήσει και θα έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε», τόνισε αρχικά ο διεθνής αμυντικός.
Κατόπιν πρόσθεσε: «Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που υπάρχει, είναι η πρώτη φορά για όλα τα παιδιά και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάμε ψηλά. Δουλέψαμε στην προπόνηση σε κάποια σημεία περισσότερο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».