Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010:

Δηλώσεις
Παντελή Καπετάνου


Πριν από την έναρξη της προπόνησης της Εθνικής Ανδρών, στις εγκαταστάσεις του Northwood School στο Ντέρμπαν, ο Παντελής Καπετάνος μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και μεταξύ άλλων δήλωσε:
Ερώτηση ΜΜΕ: Είναι όνειρό σου να σκοράρεις σε ένα τέτοιο ματς όπως αυτό με την Αργεντινή;
Παντελής Καπετάνος: Νομίζω ότι είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να......
 σκοράρει σε αγώνα Μουντιάλ. Αλλά θα ήταν πολύ ευχάριστο αν γινόταν. Αυτό που έχει σημασία στην ομάδα μας είναι να έρθει το γκολ και όχι ποιος θα είναι ο σκόρερ.
Ερ. ΜΜΕ: Ο Σωκράτης αστειεύτηκε όταν του ζητήσαμε πρόβλεψη. Εσύ θες να κάνεις για τον αγώνα με την Αργεντινή;
Π. Κ.: Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το σκορ. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και όλοι πρέπει να δώσουμε το 100%. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η Αργεντινή και πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι, αλλά αν είμαστε 90 λεπτά συγκεντρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Τι δεν μπορούμε να πούμε το πούμε από πριν.
Ερ. ΜΜΕ: Εχετε δει ήδη τους δύο πρώτους αγώνες της Αργεντινής σε DVD. Ποια είναι η γνώμη σου;
Π. Κ.: Όλοι ξέρουμε ποια είναι η Αργεντινή. Έχει 22 πολύ καλούς παίκτες και τον Μέσι, ο οποίος είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Είναι ένα παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα. Όλοι τώρα πιστεύουμε ότι μπορούμε και θέλουμε να περάσουμε, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι. Αν είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ερ. ΜΜΕ: Πιστεύεις ότι επειδή έχει περάσει μπορεί να αντιμετωπίσει χαλαρά το παιχνίδι η Αργεντινή;
Π. Κ.: Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό. Πρόκειται για έναν αγώνα Μουντιάλ. Όλοι είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Ακόμη και αν κάνουν αλλαγές στην ενδεκάδα τους, αυτοί που θα μπουν θα θέλουν να δείξουν κάτι παραπάνω για να αποδείξουν στον προπονητή ότι μπορεί να τους υπολογίζει στα επόμενα παιχνίδια Πάντως εξαρτάται και από τη δική μας εμφάνιση. Επαναλαμβάνω ότι αν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ερ. ΜΜΕ: Στο Bloemfontein βρέθηκαν στις εξέδρες πάνω από 5.000 Ελληνες φίλαθλοι, κάτι που σας ευχαρίστησε. Τώρα στο Polokwane με την Αργεντινή υπολογίζεται ότι θα είναι παραπάνω. Πόσο σας βοηθάει αυτό;
Π. Κ.: Σίγουρα είναι αβαντάζ για εμάς η παρουσία του κόσμου. Με τη Νιγηρία είδαμε πολλούς Έλληνες και αυτή η εικόνα μας έδωσε χαρά. Εύχομαι αυτό να γίνει και στο τρίτο παιχνίδι και μας δώσει ώθηση και δύναμη να τα καταφέρουμε..