Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010

Συνέντευξη Τύπου Οτο Ρεχάγκελ
για αγώνα Ελλάδα-Αργεντινή

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρεχάγκελ μετά το τέλος της προπόνησης της Εθνικής Ανδρών στο γήπεδο «Peter Mokaba» του Polokwane, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή σήμερα Τρίτη 22/6/2010 και ώρα 21:30 Ελλάδας, παραχώρησε επίσημη συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπου δήλωσε:

Οτο Ρεχάγκελ:  θα υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια .......
μεγάλη ομάδα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε».
Ερώτηση ΜΜΕ: Η Ελλάδα ζητάει την υπέρβαση. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την Αργεντινή;
Ο. Ρ.: Πρώτα απ’ όλα δεν πρέπει να κάνουμε ατομικά λάθη. Από λάθη κρίθηκε το πρώτο ματς με τη Νότια Κορέα και με τη Νιγηρία, παραλίγο να κριθεί. Και στα δύο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από νωρίς, στο ένα δεν το γυρίσαμε το σκορ. Σπο άλλο το γυρίσαμε. Να μην γίνουν λάθη είναι το σημαντικό.
Ερ. ΜΜΕ: Σας προσβάλλει καθόλου το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην δική του συνέντευξη Τύπου στο ματς με την Ελλάδα;
Ο. Ρ.: Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Είναι δική του υπόθεση. Δεν με αφορά. Πολλές φορές γίνονται από εσάς τέτοιες ερωτήσεις για να δημιουργηθεί κάποια μία κόντρα. Δεν μπαίνω όμως σε τέτοιου είδους τρικ. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και τα ξέρω.
Ερ. ΜΜΕ: Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της υφηλίου αυτή τη στιγμή. Πως τα βλέπετε με το μαρκάρισμά του;
Ο. Ρ.: Ο Μέσι είναι όντως ο καλύτερος. Εκτιμώ ότι ο προπονητής της Αργεντινής θα βγάλει τους δύο επιθετικούς και θα βάλει τον Αγουέρο και τον Μιλίτο. Θα προσπαθήσουμε μέσω ομαδικού παιχνιδιού, να τους αντιμ,τωπίσουμε. Όλοι οι παίκτες μας θα πρέπει να δώσουν το 110% των δυνατοτήτων τους, να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους για να αντεπεξέλθουν. Μην ξεχνάμε ξεκινάμε τον αγώνα από το 0-0, οι παίκτες προσπαθούν και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας.
Ερ. ΜΜΕ: Τι θα κάνατε για να σταματήσετε τον Μέσι;
Ο. Ρ.: Δεν θα σας πω πως θα τον σταματήσουμε. ]Δεν θα αποκαλύψουμε τα μυστικά μας; όπου και να είναι θα κοιτάξουμε να τον σταματήσουμε. Αλλά κανείς δεν τα κατάφερε ποτέ να τον σταματήσει 100%.
Ερ. ΜΜΕ: Πότε θα δώσετε στους παίκτες σας την 11άδα; Εχετε καταλήξει σε αυτή; Θα κάνετε κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη Νιγηρία;
Ο. Ρ.: Το κάνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται, Η ομάδα θα μαζευτεί 3 ώρες πριν τον αγώνα και τότε θα ανακοινώσουμε την απόφαση. Πριν από αυτό, όχι., Έχω πει πολλές φορές ότι θα μπορούσαν όλοι να παίξουν. Γι' αυτό τους πήρα. Δεν έχει σημασία ποιος θα παίξει, αλά το πώς θα παίξουμε. Αυτό θα μετρήσει. Όσον αφορά την άμυνά μας, δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε ικανοποιητικά σε πολλές περιπτώσεις, όμως δεν έφταιγε ένας παίκτης, αλλά όλοι. Πρέπει να παίζουμε ως ομάδα, να είμαστε σε εγρήγορση.
Ερ. ΜΜΕ: Είσαστε ευχαριστημένος γιατί οι παίκτες άφησαν πίσω τη νίκη με Νιγηρία και συγκεντρώθηκαν απόλυτα στην Αργεντινή;
Ο. Ρ.: Οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι αύριο δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Πήραμε μία νίκη σε αντιδιαστολή με το 1994. Θα κατέβουμε στο γήπεδο, έχουμε πολλά να κερδίσουμε, τίποτα να χάσουμε.
Ερ. ΜΜΕ: Μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Αργεντινή η Ελλάδα;
Ο. Ρ.: Ελπίζω. Δεν ξέρω αν είδατε τον τελευταίο μας αγώνα. Είδατε πως γιόρτασαν οι παίκτες μας τα γκολ, πόσος ενθουσιασμός υπήρχε. Αυτό θέλω να δω και με την Αργεντινή. Ο παίκτες της είναι παγκόσμιας κλάσης. Αυτό δεν ισχύει για μας, αλλά για τη Βραζιλία. Στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, οι μεγάλοι παίκτες… κρέμονται από τα δέντρα. Η Αργεντινή έχει την πολυτέλεια να αφήσει τον Τέβες στον πάγκο ή και τον Μιλίτο που έκρινε τον τελικό του Champions League. Εμείς όχι.