Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΟ

Πιάνει δουλειά ο Φρέιτας

Ο δρόμος για τη συνεργασία του Κάρλος Φρέιτας με τον Παναθηναϊκό είναι ελεύθερος μετά το διαζύγιο με την Μπράγκα (στη θέση του προσλήφθηκε ο Φερνάντο Κόουτο) και πλέον ο Πορτογάλος δεν θέλει να χάνει χρόνο. Εντός των ημερών ο Φρέιτας θα έρθει στην Αθήνα για να μπουν πια στην τελική ευθεία όλα τα ζητήματα που ......
άπτονται του τομέα ευθύνης του.
Στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Φρέιτας διανύει τα τελευταία του 24ωρα στην πατρίδα του προτού έρθει στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες θέλουν τον Πορτογάλο να φτάνει το αργότερο την Τρίτη στην Αθήνα.
Στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να επικυρωθεί η πρόσληψή του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και στη συνέχεια με την επισημοποίηση της συνεργασίας, ο Φρέιτας θα έχει το ελεύθερο να κάνει απευθείας συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στα μεταγραφικά.

Σενάρια για Ζιλμπέρτο και Νίνη
Καθημερινά παρακολουθούμε έναν... καταιγισμό δημοσιευμάτων από ξένα ΜΜΕ, τα οποία αναδημοσιεύονται και στα ελληνικά, που αναφέρουν πως αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται για δύο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», τον Σωτήρη Νίνη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Και μάλιστα, την τρέχουσα περίοδο, με το Μουντιάλ να είναι σε εξέλιξη με τον Βραζιλιάνο άσο και τον νεαρό έλληνα να δίνουν το παρών στα γήπεδα της Ν. Αφρικής τα δημοσιεύματα... πολλαπλασιάζονται, όπως και ο... χορός των εκατομμυρίων. Αυτό γίνεται, όμως μόνο στα πρωτοσέλιδα...
Ομως ποιά είναι η αλήθεια; Ενδεχομένως η Ρόμα, ή και άλλες Ιταλικές ομάδες να έχουν βάλει στο μάτι τον Νίνη, όπως και αρκετοί αγγλικοί σύλλογοι τον Ζιλμπέρτο, ωστόσο, επί της παρούσης οι επιτελείς του Παναθηναϊκού δεν έχουν... ενοχληθεί από κανέναν για τους δυο ποδοσφαιριστές των «πρασίνων». Ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα...
Καμία πρόταση δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ για τον 20χρονο επιτελικό μέσο και τον 33χρονο αμυντικό χαφ. Αυτή είναι και η πραγματικότητα.
Αν και εφόσον το φημολογούμενο ενδιαφέρον των ρωμαίων, που παίζει πιο δυνατά σε σχέση με άλλους συλλόγους για τον Νίνη, ή κάποιων αγγλικών ομάδων για τον Ζιλμπέρτο πάρει σάρκα, με την μορφή επίσημης πρότασης, τότε οι «πράσινοι» θα την εξετάσουν.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμα περιμένουν στην Κηφισίας και Αλεξάνδρας την πρόταση των 10 εκατ. ευρώ της Μπενφίκα για τον Σεμπάστιαν Λέτο, όπως... υποσχόταν -στα λόγια- ο ατζέντης του Αργεντίνου άσου.


Ο Πόλγκα και οι άλλοι...
Στην Πορτογαλία συνεχίζουν οι αναφορές για τον Αντερσον Πόλγκα ως υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού. Οι Ίβηρες υποστηρίζουν ότι ο Φρέιτας θα κινηθεί στον Παναθηναϊκό ανάλογα με τις προηγούμενες δουλειές του σε Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Μπράγκα.
Με προτεραιότητα στην πορτογαλική αγορά, αλλά και σε αυτές της Λατινικής Αμερικής. Ιδιαίτερα στη Βραζιλία το δίκτυο συνεργατών του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι ο Φρέιτας έχει άριστες σχέσεις με έναν εκ των κορυφαίων μάνατζερ, τον Ζόρζε Μέντες, κάτι που διευρύνει τις επιλογές του.


Οι αποδεσμεύσεις...
Από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι αποδεσμεύσεις, καθώς τα ποσά που θα προκύψουν θα προστεθούν στην μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Όλες οι ενδείξεις κάνουν λόγο για τους Ρουκάβινα, Γκάμπριελ και Δάρλα, Μάντζιο, Μόρις, Μελίσση, Μουν, Μάτος και Ντέιβιντ.
Οι δύο τελευταίοι το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψουν από τη Βραζιλία, ενώ ο Μελίσσης συγκεντρώνει πιθανότητες να γυρίσει στην ομάδα. Αντίθετα, Μουν και Μόρις είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν.