Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΠΣΕ

Διοικητικός Απολογισμός της Ένωσης
από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπακωνσταντίνου


Αγαπητοί εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της Εύβοιας,
Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ, αλλά και γιατί – για ακόμα μια φορά – βρεθήκατε κοντά στην Ένωση και στηρίξατε τις προσπάθειές για την πραγματοποίηση του έργου της.
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε σας
εσείς που είστε η πηγή του ποδοσφαίρου, που μας δείξατε τόση εμπιστοσύνη —
να σας ενημερώσουμε συγκεντρωτικά για το έργο μας και για τις προσπάθειες που κάναμε την ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε.
Αποτέλεσμα της συνεργασίας μας ήταν η επιτυχής και με.....
 διαφάνεια ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, και χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως εκκρεμότητα.
Eμείς, οι παράγοντες της ΕΝΩΣΗΣ, είμαστε υπερήφανοι για το αδιάβλητο, το δίκαιο & την ισότητα που αντιμετωπίζουμε όλα τα σωματεία. Το πιστεύουμε και το πράττουμε..
Οι αρχές μας, η δικαιοσύνη και η ισότητα, μας οπλίζουν με δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το καλό του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.
Αυτή η χρονιά, πιστεύουμε πως ήταν βελτιωμένη, εποικοδομητική και ουσιαστική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Ήταν μια πρωτοποριακή χρονιά για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού μας.
Εδώ – πριν προχωρήσω στον απολογισμό - θα πρέπει πρώτα να συγχαρούμε τους πρωταθλητές μας:
1ον τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ
2ον τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΣΤΗΝ Α1
3ον το ΠΡΟΚΟΠΙ & τον ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟ ΣΤΗΝ Α2
4ον ΑΕ. ΚΑΘΕΝΩΝ & ΑΟ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ Β
5ον τον ΕΥΒΟΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ & ΤΟ ΤΡΑΧΥΛΙ στην Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
6ον στα παιδικά πρωταθλήματα στο νέων την ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΝ ΑΙΟΛΟ 7 στο παμπαίδων, τη ΝΕΑΠΟΛΗ.
Όλοι, οι παράγοντες, οι προπονητές και κυρίως τα παιδιά δώσανε το δικό τους αγώνα στο γήπεδο, προσωπικό και συλλογικό, και κέρδισε τελικά το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
Ο δικός μας αγώνας ξεκίνησε να δίδεται από την αρχή του ποδοσφαιρικού έτους για να φτάσουμε στον αποψινό απολογισμό:
 Πρώτα, θέλω να αναφερθώ στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών σε 4 κατηγορίες – σε Α1, Α2, Β & Γ .

 Χωρίσαμε την Εύβοια στην μέση και δημιουργήσαμε (κατά γενική ομολογία) αξιόλογα πρωταθλήματα, διοργανώσεις πιο δίκαιες και - μπορώ να πω - πιο εντυπωσιακές.
Πιστεύω ότι, ναι, ήταν ένα καινούργιο σύστημα σε λειτουργικό επίπεδο, αλλά αποδείχτηκε ότι στέφθηκε με την ανάλογη επιτυχία που του άρμοζε.
 Το Διοικητικό μας συμβούλιο, αποτελούμενο από 11 ΑΞΙΟΛΟΓΑ μέλη, έλαβε αποφάσεις με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες και φυσικά με βάσει του νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα.
 Ενδεικτικά, θα επισημάνω μερικά στατιστικά στοιχεία που αποτελούν μέρος του απολογισμού μας:
ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ:
…… αγώνες (πρωταθλήματος, κυπέλλου, κατάταξης, υποδομής, φιλικών με εθνικές ομάδες).

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ:
… ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
… ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
… ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
… ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ:
…ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ και από αυτές έγιναν δεκτές .. και … απορρίφθηκαν.
ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:
… ΣΩΜΑΤΕΙΑ,
… ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ,
…. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ,
…./ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, (μερικοί για περισσότερες από μία φορές).


Εκδόθηκαν ….. δελτία ποδοσφαιριστών και έγιναν πάρα πολλές αναζητήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους.
 Η επιτροπή γηπέδων της Ένωσης στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου έκανε έλεγχο όλων των γηπέδων του νομού, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της νομαρχίας και σε όσα γήπεδα διαπιστώθηκαν ελλείψεις γνωστοποιήθηκαν στα σωματεία και στους δήμους, για να αποκατασταθούν.
Το ίδιο θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη χρονιά και μην ξεχνάμε ότι από φέτος - εκτός από την Α1 – και η Α2 θα παίζει σε γήπεδα με χόρτο.
 ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.
Και για φέτος θα πρέπει τα σωματεία να έχουν έγγραφο από τους δήμους για την παραχώρηση και την καταλληλότητα των γηπέδων τους.
 Η επιτροπή Διαιτησίας αποτελούμενη από τους κυρίους ΦΩΤΙΟΥ, ΦΑΝΟ, ΑΔΑΜ - περάν του ότι είναι οι μοναδικοί αρμόδιοι για την ανάπτυξη και εκμάθηση των διαιτητών μας - ασχολήθηκαν με τον ορισμό διαιτητών όλων των αγώνων αρμοδιότητας της Ένωσης και ως αρμόδιο πειθαρχικό όργανο για την τιμωρία αυτών, ανάλογα με τις παραβάσεις τους, με την αξιολόγηση των διαιτητών, με την παρακολούθηση του έργου τους και με πολλά άλλα που σκοπό είχαν τη βελτίωση της Διαιτησίας.

Αναρτήθηκε η βαθμολογία και η παρουσία των διαιτητών μας στους αγωνιστικούς χώρους για πρώτη φορά στο σαϊτ της ένωσής μας.
Έγιναν αγωνιστικές δοκιμασίες των διαιτητών και θα συνεχίσουν να γίνονται για την βελτίωση αυτών και για να έχουν περισσότερα εφόδια ώστε να είναι πάντα έτοιμοι όπου και αν τους ζητηθεί.
Έγινε νέα σχολή διαιτησίας σε συνεργασία ΕΠΣΕ ΕΔ/ΕΠΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, υπό την καθοδήγηση της ανάπτυξης διαιτησίας και του ΚΥΡΟΥ ΒΑΣΣΑΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Πραγματοποιήθηκαν μηνιαίες συγκεντρώσεις διαιτητών και παρατηρητών στα πλαίσια της ανάγκης για διαρκή επιμόρφωση και συζήτηση για την πορεία τους και την απόδοση τους στα τοπικά πρωταθλήματα.
Στις 18-19/09 2009 πραγματοποιήσαμε διεθνές σεμινάριο διαιτησίας σε συνεργασία με την ΕΔ/ΕΠΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κου ΣΟΦΟΚΛΗ ΠΙΛΑΒΙΟΥ Κ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κου ΒΑΣΣΑΡΑ ΚΥΡΟΥ ΚΑΙ εκπροσώπου της ΟΥΕΦΑ. Στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης των διαιτητών μας, παρατηρητών, ποδοσφαιριστών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων με το άθλημα του ποδόσφαιρου.
 Η επιτροπή παρατηρητών, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τον περιορισμένο αριθμό σε έμψυχο υλικό, κατόρθωσε να καλύψει με παρατηρητές πολλούς αγώνες πρωταθλήματος, εντός και εκτός νομού (κατ’ εξουσιοδότηση της Ε.Π.Ο ).

Έγινε συγκέντρωση παραγόντων, παρατηρητών και σωματείων της Β. ΕΥΒΟΙΑΣ στις 16-01-2010 στο Δασικό Χωριό Παπάδες για ανταλλαγή απόψεων.
Οι επιτροπές πρωταθλήματος και κυπέλλου, διεκπεραίωσαν τεράστιο όγκο δουλειάς.
Ασχολήθηκαν με τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, με την μελέτη των φύλλων αγώνων, με την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αγώνων αυτών, με την επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές, με τον ορισμό και τις μεταθέσεις – αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων κ.λπ.
Τελείωσαν με επιτυχία οι αγώνες μπαράζ και για την άνοδο και την κάθοδο των ομάδων μας .
 Νευραλγικό κομμάτι της διοίκησης της ένωσής μας είναι η επιτροπή ΠΑΙΔΙΚΩΝ πρωταθλημάτων και η επιτροπή Μικτών Ομάδων.
Αυτή δε ασχολήθηκε με τις μικτές ομάδες της Ένωσης ΠΑΙΔΩΝ, ΝΕΩΝ, ΠΡΟ-ΠΑΙΔΩΝ και ΤΖΟΥΝΙΟΡ με την στελέχωση αυτών σε συνεργασία με τους Ενωσιακούς προπονητές, την παρακολούθηση όλων των αγώνων και με πολλά άλλα θέματα που αφορούσαν τις ομάδες αυτές.
Εδώ να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα των παίδων που έφτασε στου 8 της ΕΛΛΑΔΟΣ και αποκλείστηκε στα πέναλτι.

 Η δουλειά που γίνεται σε βάθος και η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Ένωσή μας δίνει την δυνατότητα στις ομάδες μας κάθε χρόνο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ωστόσο - όπως έχω ξαναπεί και σε προηγούμενες συνελεύσεις - μοναδικός στόχος μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός.
Σκοπός μας είναι δουλεύοντας σε βάθος να δώσουμε την δυνατότητα σε πολλά νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους και έτσι να έχουν την ευκαιρία να στελεχώσουν τις επαγγελματικές και τις εθνικές ομάδες.
Πιστεύουμε πως το έχουμε καταφέρει και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.
 Η επιτροπή πρωταθλημάτων υποδομής ασχολήθηκε με τα πρωταθλήματα υποδομής ΠΑΙΔΩΝ, ΝΕΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ και ΤΖΟΥΝΙΟΡ δουλεύοντας σε βάθος έφερε εις πέρας το έργο που ανέλαβε με τη συμμετοχή αρκετών σωματείων στους αγώνες αυτής της διοργάνωσης.
 Φέτος τα πρωταθλήματα υποδομής ήταν αφιερωμένα στην μνήμη σημαντικών ανθρώπων που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρό μας
Το Νέων στον αείμνηστο ΝΤΕΛΗ Κ.
Το Παίδων στον ΣΑΛΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Και το Παμπαίδων στον ΡΟΓΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ.
 Ήμασταν στις επτά ενώσεις που συμμετείχαμε στο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Ελλάδος RΕGIΟNS CUP.
Μια ακόμη σημαντική απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας ήταν η χρήση του Ενωσιακού γηπέδου ΔΩΡΕΑΝ για της ομάδες του πρωταθλήματος υποδομών.
 Οι σχέσεις μας με τον Σύλλογο Προπονητών ήταν και θα είναι σχέσεις ευθύνης και συνεργασίας, γιατί οι προπονητές είναι ο καθρέπτης των ομάδων και των γηπέδων, όταν θέλουν να λειτουργούν.
Συνάμα, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε τραμπουκισμούς από κανέναν - τηρήσαμε και θα τηρούμε τον Κ.Α.Π. με ίσους όρους προς όλους.
Με την πίεση μας και με απόφαση της ΕΠΟ φέραμε και λειτουργήσαμε σχολή εξομοίωσης προπονητών πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ στην ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΙΣ 26/29-08-2009.
 Εξασφαλίσαμε χορηγούς για τα πρωταθλήματά μας.
Δώσαμε οικονομικές ενισχύσεις στα σωματεία που μετακινήθηκαν στη νήσο ΣΚΥΡΟ, καθώς και διαφορές διαιτησίας σε σωματεία που διεύθυναν τους αγώνες τους διαιτητές από άλλους συνδέσμους. Όπως και σε σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών.
 Ήμασταν χορηγοί στην εκδήλωση για το Χαμόγελο του Παιδιού
Με χρηματικό έπαθλο 1000 ευρω.
 Πήραμε απόφαση ότι τα πρόστιμα των 50 ευρώ από απουσία γιατρών στα γήπεδα της Α1 και Α2 θα ενισχύουν το ταμείο αρωγής ποδοσφαιριστών όπως και έγινε.
 Μετά την χρηματοδότηση της Ένωσης από την ΓΓΑ αλλά και με την μη χρηματοδότηση των ομάδων μας από την ΓΓΑ.
 Πήραμε απόφαση οι χρηματικές ποινές που εισπραχθούν από την ένωση για της τιμωρίες των παραγόντων, προπονητών και σωματείων στα τέλη της περιόδου 2009-2010 να κατανεμηθούν ως εξής το 20% από το συνολικό ποσό να απορροφηθεί για τα πρωταθλήματα υποδομών και μικτών και το 80% του ποσού να δοθεί ισόποσα σε όλα τα σωματεία που θα συμμετάσχουν μέχρι τέλους των πρωταθλημάτων. Όπως και θα γίνει.
 Δημιουργήσαμε κατάσταση παικτών και παραγόντων προ φύλλου αγώνος για αποφυγή τυχόν λαθών και αποφυγή ενστάσεων και παρεξηγήσεων για καλύτερη και σωστότερη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
 Προβήκαμε στην εγγραφή νέων σωματείων.
 Στα πλαίσια της έναρξης των νέων πρωταθλημάτων αποφάσισε το Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ να αγωνίζονται υποχρεωτικά ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, 3 στην Α1 και, 2 στις υπόλοιπες κατηγορίες, ενώ στην Γ κατηγορία, θα αγωνίζονται παίχτες μόνο έως 37 ετών.
 Από φέτος είναι υποχρεωτική η αναγραφή στα φύλλα αγώνων των αριθμών στις φανέλες, από το 1 έως 11 για τους βασικούς και από το 12 έως το 18 για του αναπληρωματικούς.
 Συμβάλλαμε στην ολοκλήρωση του Ενωσιακού μας γηπέδου, το οποίο ήδη έχει παραδοθεί για χρήση και λειτουργεί κανονικά.
Το Ενωσιακό εξυπηρετεί όχι μόνο την Ένωση αλλά και πολλά σωματεία.
Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την νομαρχία το νομάρχη κύριο Μπουραντά, αλλά και όσους συνέβαλαν και συνεχίζουν να βοηθούν για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το ΕΝΩΣΙΑΚΟ και τον περιβάλλοντα χώρο όπως και για την απόφαση τους να συνεχίσουν την αποπεράτωσή του.
 Η δημιουργία και η λειτουργία του site είναι γεγονός και εδώ να ευχαριστήσουμε για την αμισθοί ενημέρωσή του από τον Μιχάλη Κοκκορη και τον Λευτέρη ΦΑΝΟ.
 Η προετοιμασία της λειτουργίας του υγειονομικού μας σταθμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσω αυτού θα εξεταστούν πολλοί ποδοσφαιριστές σωματείων του νομού μας και διαιτητές μας.
 Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία τον τελικό Κυπέλλου Εύβοιας, μεταξύ των σωματείων Α.Ο ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ και Α.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση- συνέντευξη τύπου μεταξύ των δύο αποστολών, εκπροσώπων της Διαιτησίας και των ΜΜΕ - μια καινοτόμα διοργάνωση που στέφτηκε με επιτυχία όπως και τις προηγούμενες χρονιές.
 Δημιουργήσαμε επιτροπή Ραδιοτηλεοπτικών και εποπτική αρχή ενώ θέσαμε όρους που αφορούν την μετάδοση αγώνων των πρωταθλημάτων εντός αθλητικών πλαισίων όπως βάσει των κανόνων του ΚΑΠ.
Ως πρόεδρος της Ένωσης αλλά και ως μέλος της ΕΠΟ συμμετέχω σε όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, εκθέτω ενώπιον αυτού όλα τα προβλήματα της Ένωσης, ενημερώνομαι για όλα τα θέματα και στη συνέχεια ενημερώνω όλους τους συνεργάτες μου.

Η επόμενη εκδήλωσή μας θα είναι με την κλήρωση των πρωταθλημάτων μας στο τέλος ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ή στις αρχές ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Σε αυτήν θα συνεχίσουμε την αναγνώριση ατόμων που πρόσφεραν στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό.
Υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε ενώπιόν σας ότι θα συνεχίσουμε και σε άλλες μας εκδηλώσεις να τιμάμε αυτά πρόσωπα για την προσφορά τους στον αθλητισμό, γιατί είναι βέβαιο πως δεν τους τιμήσαμε όλους. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν δώσει πολλά στο χώρο και δεν θα πρέπει να τους λησμονούμε.
Κύριοι, τελειώνοντας, θα ήθελα να πάρουμε απόφαση σήμερα για κάτι πολύ σημαντικό για την ένωση μας που αφορά τη στέγαση των γραφείων της ΕΠΣΕ.
Η Ένωσή μας αξίζει να αποκτήσει τα δικά της γραφεία και να σταματήσει η μίσθωση χώρου. Για αυτό ζητάμε την εξουσιοδότησή σας να προχωρήσουμε στην κατασκευή γραφείων στο Ενωσιακό γήπεδο.
Θα ήθελα να κλείσω τον απολογισμό της διοίκησής μας και να ευχαριστήσω όλους εσάς για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή σας, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και το προσωπικό της Ένωσης που δούλεψαν ακούραστα για να διεκπεραιωθεί ο τεράστιος όγκος δουλειάς, καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε που και αυτά μας βοήθησαν με την εποικοδομητική κριτική τους.
Σας ευχαριστώ και πάλι και αφήνω να αξιολογήσετε εσείς το έργο μας. Η ανατροφοδότησή σας μας είναι πολύτιμη.