Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 13 Ιουλίου 2010

«Καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις ψυχής»

Την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, κατά την εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής, της......
 Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας και των Δήμων Χαλκιδέων και Ερέτριας , γιατί, όπως είπε, αποδέχτηκε το αίτημα να ενταχθεί ο Νομός στο Πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων».
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι από το 2007, οπότε και ξεκίνησε η προσπάθεια για τη συμμετοχή της Εύβοιας σε αυτό το κορυφαίο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, η κυρία Δεσποτοπούλου ήταν δεκτική και κατανοητική και συνέβαλε στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπήρξαν και οι καθυστερήσεις λόγω έλλειψης εμπειρίας συμμετοχής σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.
Ο βουλευτής σε συνεργασία με τον Πανευβοϊκό Σύλλογο «Άνθρωπος- Ελπίδα-Πολιτισμός» είχε μεσολαβήσει, ώστε να έρθουν σε επαφή με την κυρία Δεσποτοπούλου , προκειμένου να ζητήσουν να είναι φιλοξενούσα περιοχή η Εύβοια πριν την έναρξη των Αγώνων. Τότε ο Σίμος Κεδίκογλου είχε τονίσει τη σημασία του μηνύματος των Special Olympics που αποτελεί δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας, η οποία δεν επιτρέπει τους αποκλεισμούς.
Πρόσθεσε, ότι οι Παγκόσμιοι Αγώνες γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία πρέπει η κοινωνία μας να δείξει όχι μόνο τον πολιτισμό της, αλλά και πόση αγάπη έχει.
«Δεν πρέπει-είπε-να προχωράμε χωρίς τους πιο ευαίσθητους, καλούμαστε όλοι να δώσουμε εξετάσεις ψυχής , είμαι σίγουρος ότι οι συμπατριώτες μου σε αυτές τις εξετάσεις θα αριστεύσουν»

.