Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Σλάβια Πράγας  3-1

Σημάδια βελτίωσης έδειξε ο Ολυμπιακός στο τρίτο φιλικό του επί Γερμανικού εδάφους και δεύτερο σοβαρό μετά από αυτό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου επικράτησε με 3-1 της Σλάβια Πράγας, με τέρματα των Ραούλ Μπράβο, Λουίς Ντιόγκο και Ματ Ντάρμπισιρ.
Ο Λίνεν παρέταξε τους ερυθρόλευκους με 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Νικοπολίδη, στο κέντρο της άμυνας τους Γκαλίτσιο και Μπράβο, τον Βαλεριάνο αριστερά και τον......
 Βασιλόγιαννη δεξιά.
Στο κέντρο Ντουντού, Μαρέσκα, ήταν τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Μπάμποβιτς σε επιτελικό ρόλο, αριστερά ο Μιραλάς, δεξιά ο Ζαϊρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιόγκο.
Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των Τσέχων άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Ζαϊρί, και λάθος του Γ. Τσέρνι, ο Ραούλ Μπράβο έπιασε με το δεξί το σουτ από κοντά και έκανε το 1-0 στο 6ο λεπτό.

Άμεσα ήρθε η απάντηση από την Σλάβια, καθώς πέντε λεπτά αργότερα, ο Κούμπσκι έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Γ. Τσέρνι έδωσε στον Γκράτζκιαρ, που... χόρεψε τον Ραούλ Μπράβο και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Οι Πειραιώτες πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 34', όταν μετά από σέντρα του Ζαϊρί, ο Ντιόγκο πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πέτυχε το 2-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Λίνεν άλλαξε τον Νικοπολίδη με τον Πάρντο και τον Όσκαρ με τον Ντουντού. Στο 48' ο Όσκαρ πέτυχε γκολ, όμως ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.
Με την συμπλήρωση 65 λεπτών, ο Λίνεν άλλαξε και τους υπόλοιπους 9 παίκτες του. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Ποτουρίδης, Ντάρμπισιρ, Φετφατζίδης, Ρουγκάλας, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος και Κατσικογιάννης.
Αυτό είχε ως συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να χάσουν το ρυθμό τους και η Σλάβια να βρει την ευκαιρία να τους απειλήσει για την ισοφάριση σε τρεις περιπτώσεις (73', 76', 79') μετά από λάθη του Πάρντο και του νεαρού Ποτουρίδη, αλλά τελικά γλίτωσαν.
Στο 84' ο Ντάρμπισιρ βγήκε απέναντι από τον Τσέχο γκολκίπερ και αφού τον απέφυγε έγραψε το τελικό 3-1 για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 88' ο Πάρντο απέκρουσε σωτήρια το τετ-α-τετ με τον Γιάντα.
Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Μπάμποβιτς, Μιραλάς, Ντιόγκο.
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Καρέλ Γιάρομ): Βάνιακ, Τραπ, Χουμπάτσεκ, Σελούστκα, Βλτσεκ, Ντεμπελέ, Κούμπσκι, Γιάρολιμ, Χόσεκ, Γκρασιάρ, Βάνιακ, Κίσελ.


Λίνεν: «Θα πάρουμε καλούς παίκτες»
«Υπομονή και μεταγραφές θα γίνουν» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Έβαλντ Λίνεν στον κόσμο του Ολυμπιακού μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Σλάβια Πράγας. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι θα αποκτηθούν καλοί παίκτες, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την παρουσία των Ντιόγκο και Ντουντού, ενώ αιτιολόγησε την κακή απόδοση του Μπάμποβιτς.
«Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Θα πάρουμε καλούς παίκτες. Αλλά ακόμη και τώρα να έρθουν δεν θα μπορέσουν να προλάβουν και να αγωνιστούν στο πρώτο παιχνίδι. Ο Μοντεστό ήρθε και θα προσπαθήσει να προλάβει» δήλωσε αρχικά για τις μεταγραφές.
Και συνέχισε, αναφερόμενος στο φιλικό με την Σλάβια Πράγας:
«Είδα μερικά πράγματα που με ικανοποίησαν. Ο Ντιόγκο έκανε ένα καλό παιχνίδι, όχι τόσο για το γκολ που πέτυχε, αλλά σε πολλούς τομείς, όπως το μαρκάρισμα των αντίπαλων αμυντικών και μέσων.
» Πολλές φορές γυρνούσε στη μεσαία γραμμή για να κόψει τις αντεπιθέσεις των Τσέχων και έτσι πρέπει να είναι οι μοντέρνοι επιθετικοί».
Στην συνέχεια, αναφέρθηκιε και στην εμφάνιση του Ντουντού, λέγοντας:
«Είμαι χαρούμενος που ξαναείδα τον Ντουντού στο γήπεδο. Έπαιξε για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα».
Καταλήγοντας, ο Λίνεν μίλησε και για την κακή απόδοση του Μπάμποβιτς, την οποία χρέωσε στο γεγονός ότι έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης:
«Ο Μπάμποβιτς δεν μπόρεσε να αποδώσει σύμφωνα με τις ικανότητές του, γιατί είναι πιο πίσω σε φυσική κατάσταση, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Τις δύο τελευταίες ημέρες, μάλιστα, είχε ενοχλήσεις στη μέση, δεν γυμνάστηκε κανονικά και για αυτό είχε κακή εμφάνιση».
Κατασκόπευσε την Μπέσα ο Νινιάδης
Την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ είχε ο Ανδράς Νινιάδης. Ο σκάουτερ των «ερυθρόλευκων» παρακολούθησε την Μπέσα σε φιλικό με ομάδα των Σκοπίων, πλην όμως δεν έμεινε ως τη λήξη του, αλλά αποχώρησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Αλβανούς να προηγούνται με 4-0.