Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2

Ομιλία του Προέδρου της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2
κ. Σπ. Καλογιάννη πριν την έναρξη της διαιδικασίας της κλήρωσης
των Πρωταθλημάτων FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 2010 -2011 "Κυρίες και Κύριοι
Καλωσορίζοντας σας στην σημερινή εκδήλωση που γίνεται με την αφορμή την κλήρωση των πρωταθλημάτων της FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2, θα ήθελα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία τους τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κον Πιλάβιο και τους εκπροσώπους της ΕΠΟ, της SUPER LEAGUE, των ΠΑΕ όλων των κατηγοριών, τους εκπροσώπους των Ενώσεων, των διαιτητών, των προπονητών και βεβαίως των ποδοσφαιριστών. Τέλος τον μεγάλο χορηγό μας την ΟΠΑΠ Α.Ε. και όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης αυτής.
Με την πεποίθηση ότι το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ενιαίο και ότι η SUPER LEAGUE και η FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2 αποτελούν ενιαίο σύνολο αφού .....

είμαστε αυτοί που στελεχώνουμε την ποδοσφαιρική πυραμίδα σε όλα τα επίπεδα Εθνικών ομάδων και ΠΑΕ, θέλω να επισημάνω ότι δεν συμβαίνει το ίδιο στα οικονομικά μεγέθη και οι διαφορές είναι τεράστιες.
Θέλουμε και πιστεύουμε να τα καταφέρουμε, να πεισθούν όλοι και κυρίως η ΟΠΑΠ Α.Ε. ότι η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι ουσιαστική ώστε το προϊόν μας να γίνει απολύτως αξιόπιστο στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια.
Και αυτό αποτυπώνεται με την αυστηρή και αμείλικτη εφαρμογή των νόμων και των κανονιστικών διατάξεων. Με αποφάσεις που θα έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο την διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Ίσες αποστάσεις, ίδια αντιμετώπιση, ίση μεταχείριση.
Αρωγό στην προσπάθεια μας αυτή, θέλουμε τους χορηγούς μας αλλά και την Πολιτεία, προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα των ομάδων μας και να εκλείψει το φαινόμενο των ομάδων που ενώ ξεκινούν με καλές προϋποθέσεις, εγκαταλείπουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
Μιλάμε λοιπόν για βιωσιμότητα και είναι αυτονόητο ότι η Ένωση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στις ομάδες - μέλη της, πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά.
Κατά την άποψή μου, όπως είναι σήμερα ο χώρος, για να μπορέσουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια, από την ώρα που τα οικονομικά μεγέθη συνεχώς μειώνονται ενώ το κόστος των απαιτήσεων συνεχώς αυξάνεται θα πρέπει η ίδια η Διοργανώτρια να δει με τα μέλη της πως μπορεί αυτό το πρωτάθλημα να συνεχισθεί τελείως διαφορετικά απ’ ότι σήμερα. Η δική μου σκέψη είναι ότι μια ομάδα πρέπει να κρίνεται κατά πόσο μπορεί να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να συμμετάσχει. Κατ΄ εμέ αυτά τα κριτήρια είναι:
α. Γήπεδο (γηπεδικές εγκαταστάσεις)
β. Οικονομική υπόσταση
γ. Ένας αριθμός φιλάθλων και
δ. Εντονότερη ενεργοποίηση των τοπικών αρχών για την ομάδα του τόπου τους. Η τοπική αυτοδιοίκηση στις περισσότερες ομάδες είναι απούσα. Θα πρέπει να καταλάβει ότι η προσπάθεια που κάνουμε είναι μεγάλη και πρέπει η τοπική κοινωνία να στηρίζει την ομάδα του τόπου της, διότι υπάρχουν τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν πάρα πολύ τις ομάδες και κάποιες άλλες αντίθετα που αδιαφορούν.
Τώρα θα σταθώ ιδιαιτέρως στο θέμα της βίας και της αξιοπιστίας
Υπάρχει μία συνεργασία με τη πολιτεία για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι στην πατρίδα μας, σε όλες τις βαθμίδες το ποδόσφαιρο νοσεί. Το πρόβλημα αυτό δημιουργεί δυσάρεστες επιπτώσεις για το άθλημα και έχει πολλούς υπευθύνους και αιτίες Από τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Πειθαρχικός Κώδικας είναι πάρα πολύ πιο αυστηρός, ενώ και εμείς στη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου πήραμε αποφάσεις με τις οποίες θα προσπαθήσουμε να περιφρουρήσουμε ακόμη περισσότερο το προϊόν μας.
Ειδικότερα σε ότι αφορά εμάς, παρότι στην Ένωση δεν είναι τόσο έντονα τα συμβάντα βίας αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε Επιτροπή Δεοντολογίας που θα επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν τη βία αλλά και άλλες περιπτώσεις που δημιουργούν πρόβλημα στο προϊόν.
Η Επιτροπή αυτή θα επεξεργάζεται προληπτικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων με ελέγχους σε όλα τα επίπεδα και με αυστηρή τήρηση των μέτρων τάξης.
Από όλους μας εξαρτάται το τι θα παρουσιάσουμε μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η προσπάθεια γίνεται για να διασφαλιστεί ένα καθαρό πρωτάθλημα, διότι μόνο αν αλλάξουμε την εικόνα μας, θα φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα.
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο θεσμοθετήσαμε τη διαδικασία των play offs και των play out στην FOOTBALL LEAGUE, ώστε να είναι το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Από τη νέα περίοδο καθιερώνουμε και στην FOOTBALL LEAGUE 2 τη διαδικασία των play offs.
Εδώ πρέπει να επισημάνω τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας που πήραμε για συνάντηση τη Δευτέρα 6/9/2010 των αρχηγών των ομάδων της FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2 καθώς και των προπονητών προκειμένου να συμβάλλουν στο μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί στην απάλειψη του φαινομένου της βίας και στην απόλυτη αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι με την ΕΠΟ και προσωπικά με τον κ. Πιλάβιο υπάρχει μία καλή συνεργασία. Δείχνει διάθεση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας με τη Super League για ένα καλύτερο αύριο.
Με τον ΠΣΑΠ, ξεκινήσαμε ένα διάλογο και πιστεύουμε ότι θα συνεχισθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν. Πιστεύω ότι έκανα μία μεγάλη προσπάθεια για την Ένωση καθώς και για την αύξηση των εσόδων όλων των ομάδων.
Η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη, ίσως η δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά. Καλώ όλους να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του αθλήματος. Θέλω να πιστεύω ότι με μεγάλη προσπάθεια θα τα καταφέρουμε.
Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους και σας ζητώ να συμβάλλουμε όλοι για να την πετύχουμε!"