Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Συκιών Δήμου Αυλώνος

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ
 ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ανοικτή επιστολή ενημέρωση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Συκιών Δήμου Αυλώνος
Συκιές 10/9/2010 Αρ.πρ. 2-10/9/2010
Προς : ΠΥΣΠΕ Ν.Ευβοίας μέσω του Δ/ντη Α/θμιας εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας
Χαλκίδα
Κοινοποίηση :
· 2ο Γραφείο Α/θμιας εκπαίδευσης Ν.Ευβοίας Κύμη
· Δήμος Αυλώνος – επιτροπή παιδείας
· Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
· Νομαρχία Ευβοίας
Κύριοι
Μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Συκιών παρατηρήσαμε ότι δεν έχετε ενημερωθεί σωστά για το δημοτικό σχολείο Συκιών και έχουμε να σας .....
ενημερώσουμε τα εξής :
Κατά το σχολικό έτος 2009-10 το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του , τοποθετήθηκε δάσκαλος αλλά τα παιδιά πήγαν στο δημοτικό σχολείο Αυλωναρίου.
Η δημοτική επιτροπή παιδείας του Δήμου Αυλώνος ΔΕΝ προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του σχολείου λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές και σοβαρές ιδιαιτερότητες του χωριού μας , όπως σας τις παρουσιάζουμε αμέσως μετά και για την υπηρεσία σας το σχολείο μας δεν είναι σε αναστολή και παραμένει ανοικτό , με κενό δασκάλου, γιαυτό και φέτος τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός που αποσπάστηκε στο νομό Ροδόπης από το υπουργείο Παιδείας.
Το Δημοτικό σχολείο Συκιών καλύπτει τις ανάγκες φοίτησης τριών οικισμών (Αχλαδερής –Συκιών – Περιβολίων ) του Δ.Δ. Αχλαδερης.
Τα σπίτια των χωριών μας είναι διάσπαρτα και μερικές φορές σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους όπως και από τον κεντρικό δρόμο , ιδιαίτερα στους οικισμούς Συκιών κα Περιβολίων πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η απόσταση από και προς το σχολείο είναι καθοριστικός παράγοντας για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και η απόσταση από τα άλλα σχολεία είναι πολύ μεγάλη.
Η μεταφορά των μαθητών από και προς το δημοτικό του Αυλωναριου ,το Γυμνάσιο Αυλωναριου ,το Λύκειο Αυλωναρίου είναι προβληματική έως δυσχερής ,γιατί γίνεται με ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο οποίο στοιβάζονται καθημερινά πάνω από 60 (εξήντα) μαθητές, χωρίς κανένα συνοδό για να τα επιβλέπει ούτε καν τον εισπράκτορα του λεωφορείου ! επιπλέον καθημερινά γίνονται μετεπιβιβάσεις λεωφορείων , κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για παιδιά του Δημοτικού .
Προφανώς κανείς ,ούτε ο διευθυντής του σχολείου ούτε φυσικά εσείς δεν είστε διατεθειμένοι να να εγγυηθείτε την ασφαλή παραλαβή -μεταφορά – και επιστροφή των μαθητών και ιδιαίτερα παιδιών έξι , επτά και οκτώ χρονών στις μικρές τάξεις του Δημοτικού με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και σε σταθερό ωράριο . Φυσικά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους υπευθύνους όταν θα συμβεί κάτι ,γιατί δεν θα φταίει «η κακια στιγμή »όταν βλέπουμε το λάθος!
Το Δημοτικό σχολείο έχει 7 (επτά ) εγγραφές μαθητών ενώ το νηπιαγωγείο μας παρουσιάζει αυξητική δυναμική , καθώς έχει τουλάχιστον 12 (δώδεκα) μαθητές και προφανώς τα επόμενα χρόνια θα απαιτηθούν και άλλοι δάσκαλοι ,ενώ αν κλείσει το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια θα ενταθεί καθώς οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία .
Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο καινούργιο διδακτήριο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές του ΟΣΚ καθώς είναι από τα πιο σύγχρονα διδακτήρια της εκπαιδευτικής περιφέρειας της Κύμης και για την ανέγερση του οποίου πρόσφατα δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσόν από τα χρήματα των φορολογουμένων ,το οποίο δεν είχε νόημα να δοθεί αν επρόκειτο να κλείσει.
Το σχολείο μας μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα , όπως λειτουργούν και τα γειτονικά σχολεία .
Επίσης η λειτουργία του σχολείου είναι απαραίτητη για το ενδυνάμωμα σύσφιξης των κοινωνικών δεσμών των κατοίκων του χωριού που έχει χαθεί τα τελευταία χρονιά με όσα συνέβησαν με το σχολείο.
Οι γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού και του νηπιαγωγείου Συκιών διαμαρτυρόμαστε για την αδιαφορία της Δ/νσης της Α/βάθμιας εκπαίδευσης, παρά την επαφή που είχε η επιτροπή του συλλόγου μας με τον Δ/ντη της Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας Κο Συρίμη
καθώς ο Κος Συρίμης θεωρεί ήδη το σχολείο μας κλειστό παρακάμπτοντας την επιτροπή παιδείας του Δήμου Αυλώνος .

Ζητάμε :

Την επανεξέταση του θέματος το συντομότερο δυνατόν και την άμεση τοποθέτηση δασκάλου στο σχολείο μας !