Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚYMHΣ
 ΣΕ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ !


Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το δήμο Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς κατά την διάρκεια της περιοδείας του, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ανέλυσε τις δεσμεύσεις του για κάθε οικισμό και κάθε Τοπικό Διαμέρισμα σύμφωνα και με τα αντίστοιχα έντυπα που έδωσε στους κατοίκους.
Παράλληλα τους ενημέρωσε και για το έργο που έχει εκτελεσθεί στα 8 χρόνια στο Δήμο Κύμης.
Όσον αφορά τα έργα ανέφερε ότι: Ως δημοτική αρχή, αυτά το οκτώ χρόνια καταφέραμε να ξεχωρίσουμε. Κύρια από τα......
 μεγάλα αναπτυξιακά έργα και τα έργα υποδομής σε όλους τους οικισμούς. Κάτι που με συνέπεια υπηρετήσαμε αυτά τα οκτώ χρόνια. Διεκδικώντας και κερδίζοντας 7.500.000 € για το λιμάνι, 4.500.000 € για τον Βιολογικό Καθαρισμό, 5.000.000 για οδοποιία, 2.000.000 για ύδρευση, 1.800.000 για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 1.400.000 για την Μαρίνα, 700.000 € για το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Κύμης είναι μόνο τα «πολύ μεγάλα» ποσά των χρηματοδοτήσεων. Ένα συνολικό ποσό 24.500.000 € περίπου, ήταν τα χρήματα που εξασφαλίσαμε μόνο από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που κατέταξαν άλλωστε τον Δήμο Κύμης σε έναν από τους πρώτους σε απορροφητικότητα Δήμους σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η εμπειρία μας στην οργάνωση των υπηρεσιών ενός Δήμου αποδεικνύεται από την πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας για το ΕΣΠΑ, που διαθέτει ο Δήμος Κύμης. Ένας από τους δύο Δήμους της Εύβοιας, μαζί με το Δήμο Χαλκιδέων, που κατάφεραν να την αποκτήσουν.
Όλα αυτά πέραν της αναβάθμισης, φέρνουν στον Δήμο εξοικονόμηση χρημάτων και τα χρήματα επιστρέφουν στους δημότες, σε μία δύσκολη εποχή. Είμαστε μία από τις λίγες δημοτικές αρχές που προβήκαμε σε μειώσεις και απαλλαγές ανταποδοτικών τελών (τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας) των απόρων και πολύτεκνων οικογενειών.
Μέσα σε οκτώ χρόνια καταφέραμε ο δήμος Κύμης να σηματοδοτεί τον πολιτιστικό τομέα για την ευρύτερη περιοχή αλλά και να αποτελεί αθλητικό προορισμό (Ανάβαση Κύμης, Πρωταθλήματα μπάσκετ, beach soccer κλπ), όχι μόνο από πλευράς υποδομών αλλά και από πλευράς πανελλήνιων και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.
Αγοράσαμε και επισκευάζουμε την οικία του Γεωργίου Παπανικολάου, ώστε να στεγαστεί το Μουσείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Καταφέραμε μέσω του Ινστιτούτου Γεώργιος Παπανικολάου να αναδείξουμε την Κύμη ως πόλη για την υγεία. Αρκετές Πανελλήνιες και πλέον και διεθνείς ιατρικές διοργανώσεις γίνονται στην Κύμη. Πριν 20 μέρες φιλοξενούσαμε το 3o Ετήσιο Ευρωπαϊκό φροντιστήριο Κυτταρολογίας, για την διοργάνωση του οποίου δεχτήκαμε πολλαπλά συγχαρητήρια από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Επίσης ανέλυε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου :
Χαρακτηριστήκαμε από την χρηστή διοίκηση και την διαφάνεια στα οικονομικά αλλά και από τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Κάτι που αναγνωρίζουν ακόμα και οι αντίπαλοι μας.
Επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή να λειτουργούμε ενημερώνοντας τον κόσμο. Δεκάδες ανοιχτές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για σημαντικά θέματα. Σε κάθε Τοπικό διαμέρισμα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο πραγματοποιούσαμε ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, μέσα από τις οποίες ενημερώναμε τον κόσμο και ακούγαμε τις δικές τους παρατηρήσεις και απόψεις.
Καταφέραμε να έχουμε ένα Δήμο με πρωταγωνιστή τον Πολίτη και έτσι θα συνεχίσουμε!
Ως Δημοτική αρχή έχουμε αποδείξει ότι κάναμε το όραμα πραγματικότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος Κύμης είναι ο μόνος που έχει σύγχρονο Βιολογικό καθαρισμό, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, πέντε πολιτιστικά κέντρα και τρία ΚΑΠΗ. Όταν στους άλλους δήμους υπάρχει μόνο η λέσχη φιλίας ηλικιωμένων στο Αυλωνάρι!
Οι κάτοικοι των οικισμών, υποδέχθηκαν εγκάρδια τον ανεξάρτητο Δήμαρχο Κύμης, δηλώνοντας ότι το έργο του αποτελεί την εγγύηση αλλά και την ελπίδα για την ορθή ανάπτυξη και του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.