Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απάντηση από τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.) έλαβε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, σε σχετική ερώτηση για το Ενεργειακό Κέντρο Αλιβερίου. Αναλυτικά η απάντηση αναφέρει:


«Με την προϋπόθεση ότι ο κατά τον νόμον έλεγχος του Διαγωνισμού της εργολαβίας του υποθαλάσσιου τμήματος του Αγωγού θα αποβεί θετικός, εκτιμάται ότι το Έργο τροφοδότησης της μονάδας της ΔΕΗ (το οποίο περιλαμβάνει επίσης χερσαίο τμήμα του ......
αγωγού και μετρητικό Σταθμό) θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2011.
Το επί της Ευβοίας τμήμα του χερσαίου Αγωγού μήκους 10,5 περίπου χλμ. Έχει αφετηρία το δυτικό άκρο της παραλίας Κάμπου και καταλήγει στο χώρο του ΑΗΣ Αλιβερίου αφού διέλθει περιμετρικά της πόλης του Αλιβερίου και σε απόσταση περίπου 2 χλμ. Δυτικά, 0,5 χλμ. Βόρεια και 1 χλμ. Ανατολικά. Στο αντικείμενο του εκτελούμενου έργου δεν περιλαμβάνεται και παράλληλος αγωγός Χαμηλής Πίεσης. Δημιουργείται όμως η προοπτική με βάση τον κατασκευαζόμενο στο Αλιβέρι βανοστάσιο να δημιουργηθεί μελλοντικά δίκτυο διανομής για την τροφοδότηση βιομηχανιών, εμπορικών και οικιακών καταναλωτών.»