Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΙΚΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ , ΜΕΤΟΧΙΟΥ, ΕΝΟΡΙΑΣ,
ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΞΥΛΙΘΟΥ
Πανηγυρικό χαρακτήρα έδωσαν οι κάτοικοι των Τοπικών Διαμερισμάτων των Ταξιαρχών (Κακολύρι) και του Μετοχίου, στην .....
προεκλογική επίσκεψη, που πραγματοποίησε στα χωριά τους ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς.
Όλοι σχεδόν οι δημότες ήταν συγκεντρωμένοι στα καφενεία του χωριού τους και υποδέχθηκαν τον Δήμαρχο με παρατεταμένα χειροκροτήματα και συνθήματα, υπέρ του ιδίου και του συνδυασμού του.
Στο Κακολύρι οι κάτοικοι τον ευχαρίστησαν για το σπουδαίο έργο που έχει γίνει στο χωριό τους και κυρίως για το γεγονός, ότι με τις ενέργειές του έγινε γνωστό, στο πανελλήνιο και όχι μόνον, το ολοκαύτωμα του χωριού τους από τους Γερμανούς στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.
Στο Μετόχι οι κάτοικοι, όπως ειπώθηκε, έχουν βγάλει και σλόγκαν για το έργο του Θωμά, στην οδοποιία. Λένε : «από την Παραλία Μετοχίου και έως επάνω στο βουνό, στη θέση Έλατο, καθώς και μέσα στο χωριό τους δεν πατάς πλέον χώμα. Αντίθετα στο δρόμο από το Μετόχι έως την Χαλκίδα, που ξεκίνησε η Νομαρχία πριν από δέκα χρόνια ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και πατάς χώμα».

Με την προβολή του έργου του στο Δήμο Κύμης και τον Οξύλιθο ειδικότερα αλλά και με σκληρή κριτική εναντίον της αντιπολίτευσης, συνέχισε χθες τον προεκλογικό του αγώνα, μιλώντας στα τοπικά διαμερίσματα Ενορία, Πλατάνα, Ποταμία και Οξύλιθο, ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς.
Στον Οξύλιθο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, σε καφενείο του χωριού, τον Δήμαρχο περίμενε πολύς κόσμος, όπου έγινε εμπεριστατωμένη συζήτηση για τα έργα που έχουν γίνει στον Οξύλιθο και ολόκληρο το Δήμο Κύμης. Η αντιδήμαρχος Κύμης Ευαγγελία Βελισσαρίου περιέγραψε, το έργο που έχει γίνει τα 8 τελευταία χρόνια στον Οξύλιθο στους τομείς ύδρευσης, άρδευσης, καθαριότητας, οδοποιίας, τεχνικών έργων, εκπαίδευσης, έργων για την νεολαία και την τρίτη ηλικία. Η κ. Βελισσαρίου αναφέρθηκε επίσης και στο έργο της αναστήλωσης της Παναγιάς της Χατηριώτισσας, με τη μεγάλη βυζαντινή και λαογραφική ιστορία.

Το έργο που εκτελέσαμε και στον Οξύλιθο και σε ολόκληρο το Δήμο Κύμης, είπε ο Δήμαρχος, το θεωρούμε πολύ σπουδαίο και αποτελεί το εφαλτήριο, για να μπορέσουμε να πείσουμε τους ανθρώπους στο Αλιβέρι, στο Δύστο, στο Αυλωνάρι και στις Κονίστρες, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και σε αυτόν τον μεγάλο και δύσκολο Δήμο, στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, που δημιουργήθηκε. Στη συνέχεια έκανε κριτική στην αντιπολίτευση για παντελή έλλειψη συνεργασίας, παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου και για παρεμπόδιση των έργων, από την αρχή έως το τέλος της εκτέλεσής τους.
Επίσης , αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ,ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Τον Δημήτρη Παπαναστασίου , επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου» πρώην Δήμαρχο Κονιστρών, του χρέωσε ευθέως ότι ήταν ο κύριος υποκινητής της δημιουργίας του μεγάλου Δήμου, παρά την θέληση των κατοίκων όλης της περιοχής, των Δημοτικών συμβουλίων και των κοινωνικών φορέων. Του καταλόγησε ακόμη, ότι δεν βγήκε ποτέ ανοικτά να πει την γνώμη του στον κόσμο, ως όφειλε, αλλά αντιθέτως χαρακτήρισε εγγράφως μισθοφόρους μετανάστες του Θωμά, τον κόσμο που κατέβηκε τρεις φορές στην Αθήνα, για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στον ένα Δήμο.
Τέλος, τον κάλεσε, ως γνήσιο δημοκράτη που θέλει να λέγεται ότι είναι και ως εκφραστή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που ισχυρίζεται ότι είναι, να κάνει το αυτονόητο.
Να δηλώσει επιτέλους, ποιός θα τον εκπροσωπήσει στο αξίωμα του Δημάρχου, εάν εκλεγεί. Γιατί ο ίδιος έχει εκπέσει του αξιώματος, έως ότου η εις βάρος του δικαστική εκκρεμότητα λήξει.
Ο κάθε δημότης, που θα πάει αύριο να ψηφίσει, πρέπει να γνωρίζει ποιόν Δήμαρχο ψηφίζει, κατέληξε ο κ. Θωμάς.
Τέλος βεβαίωσε τους Οξυλιθιώτες ότι η μέρα της νίκης πλησιάζει και μέχρι τότε ο αγώνας θα συνεχίζεται αμείωτος.