Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Συμεών Κεδίκογλου για το αίτημα των αλιέων του νομού
και την αλιεία των δολωμάτων

Ο Συμεών Κεδίκογλου αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των αλιέων του νομού για την άδεια χρήσης του αλιευτικού εργαλείου «πράγκα» (ή «χέρα» ή «τσουγκράνα») προέβη σε κατάθεση αναφοράς προς το......
 Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
Ο βουλευτής ήταν εδώ και μήνες σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Αλιείας, η οποία πέρασε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο νεοσύστατο ΥΘΑΝΑΛ και προκειμένου να επισπεύσει την τοποθέτηση του υπουργείου στο θέμα κατέθεσε την αναφορά ζητώντας την τροποποίηση-συμπλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος 109/02 περί αλιείας δολωμάτων.
Ο κ. Κεδίκογλου εξηγεί προς το Υπουργείο ότι πρόκειται για ένα παραδοσιακό εργαλείο, το οποίο, ως χειρωνακτικό, δεν κάνει μαζική παραγωγή και έτσι δεν δημιουργεί προβλήματα στα αποθέματα του αλιευτικού είδους με κοινό όνομα «καραβιδάκι». Αντιθέτως, η άδεια χρήσης του και η τροποποίηση του ΠΔ ανταποκρίνονται στο αμείωτο ενδιαφέρον των αλιέων του νομού, σε μια εποχή κρίσιμη για τη βιωσιμότητα του κλάδου και την απασχόληση, χωρίς να επιβαρύνουν το θαλάσσιο οικοσύστημα.