Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλα στο φως για το ΤΕΙ Χαλκίδας
ζητάει ο Συμεών Κεδίκογλου


Μετά τη συνάντηση που είχε ο Συμεών Κεδίκογλου με την Υπουργό Παιδείας και την ευρύτερη δημοσιότητα που έδωσε στο θέμα, ο βουλευτής συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Σ.Ε.Π.) Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ο οποίος προέβη σε νέες καταγγελίες. Σύμφωνα με τον σύλλογο, θα......
πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο εξαγγελθείς διαχειριστικός έλεγχος, και καταγγέλλουν μεταξύ άλλων:
- χειρισμούς της διοίκησης του ΤΕΙ για επιλογή και αναθέσεις έργων,
- προκηρύξεις διαγωνισμών αμφιβόλου σκοπιμότητας,
- σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τμημάτων,
-κακή κατάσταση κτηριακών εγκαταστάσεων και ανεπάρκεια υλικών και ανθρωπίνων πόρων για την παροχή αποδεκτού επιπέδου εκπαίδευσης λόγω κακής διαχείρισης τους και
- μη σύννομη κατάληψη, επιπλέον της θέσης του Προέδρου του ΤΕΙ, της θέσης Προϊσταμένου Τμήματος και παράτυπο ορισμό από το Συμβούλιο ΤΕΙ προϊσταμένων, καθώς επιλέχθηκαν πρόσωπα, που κατέχουν ταυτόχρονα και άλλη ιδιότητα, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, προκύπτει ότι κατά το τελευταίο έτος προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί, οι οποίοι προέβλεπαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, προϋπολογισμό 2.200.000€ για υπηρεσίες καθαριότητας, 995.139,40€ για ελαιοχρωματισμό του κτηρίου της σπουδαστικής εστίας, 595.000€ για επισκευή/αντικατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων της σπουδαστικής εστίας και 249.900€ για την επιλογή εξειδικευμένου εξωτερικού συμβούλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΤΕΙ Χαλκίδας και την υποστήριξη επιλεγμένων δράσεων ! (αποστέλλεται συνημμένα ο πίνακας)
Ο κ. Κεδίκογλου κατέθεσε τα παραπάνω στοιχεία ως αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε για το ΤΕΙ Χαλκίδας, που συμβάλλει στην ανάπτυξη του νομού, μια άρτια λειτουργία και μία χρηστή και διαφανή διοίκηση για δύο βασικούς λόγους: πρώτον φυσικά για να μπορέσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα να ανταποκριθεί στην αποστολή του και δεύτερον, εξίσου σημαντικό, να μην δώσουμε καμία αφορμή, εν όψει των αλλαγών που σχεδιάζονται στην Ανώτατη Παιδεία.»


ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
21 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Ακολουθούν έγγραφα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Σ.Ε.Π.) Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με τα οποία καταγγέλλονται :
- χειρισμοί της διοίκησης του ΤΕΙ για επιλογή και αναθέσεις έργων,
- προκηρύξεις διαγωνισμών αμφιβόλου σκοπιμότητας,
- σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τμημάτων,
- κακή κατάσταση κτηριακών εγκαταστάσεων και ανεπάρκεια υλικών και ανθρωπίνων πόρων για την παροχή αποδεκτού επιπέδου εκπαίδευσης και
- παράτυπος ορισμός από το Συμβούλιο ΤΕΙ προϊσταμένων (επιλογές προσώπων που κατέχουν ταυτόχρονα και άλλη ιδιότητα).
Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, προκύπτει ότι κατά το τελευταίο έτος προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί, οι οποίοι προέβλεπαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, προϋπολογισμό 2.200.000€ για υπηρεσίες καθαριότητας, 995.139,40€ για ελαιοχρωματισμό του κτηρίου της σπουδαστικής εστίας, 595.000€ για επισκευή/αντικατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων της σπουδαστικής εστίας και 249.900€ για την επιλογή εξειδικευμένου εξωτερικού συμβούλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΤΕΙ Χαλκίδας και την υποστήριξη επιλεγμένων δράσεων !
Ο Ε.Σ.Ε.Π. και εγώ προσωπικά ζητούμε από το Υπουργείο να διενεργήσει τους απαραίτητους διαχειριστικούς ελέγχους και να μεριμνήσει, ώστε να μην κατασπαταλώνται άσκοπα πόροι του ιδρύματος, σε αυτή την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Συμεών Κεδίκογλου
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας