Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


«Οριστική λύση στο θέμα της χρήσης
των συντεταγμένων τελικών ιδιοκτησιών
στη Συν Ζ΄ Χαλκίδας»


Οριστικά τέλος δόθηκε στη διαμάχη που είχε προκύψει μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του μελετητή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της Συν.Ζ’, κ. Σπηλιωτάκου, σχετικά με το θέμα της χρήσης των συντεταγμένων των τελικών ιδιοκτησιών, μετά από προσφυγή του Δήμου Χαλκιδέων στα διοικητικά δικαστήρια.
Σχετικά με την υπόθεση, σας υπενθυμίζουμε (η ανάθεση της μελέτης έγινε το 1995) μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, ο μελετητής του έργου, κ. Σπηλιωτάκος, δεν......
 παρέδιδε στο Δήμο Χαλκιδέων τις συντεταγμένες των τελικών ιδιοκτησιών, όπως αυτές είχαν προκύψει με την 3/2001 πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης της συν Ζ΄ Χαλκίδας, διεκδικώντας μεγαλύτερη αμοιβή από τη συμφωνηθείσα, βάσει και του προϋπολογισμού του εν λόγω έργου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι όποιος πολίτης ήθελε να παραλάβει (μέσω του μηχανικού) τις συντεταγμένες της ιδιοκτησίας του, έπρεπε να απευθυνθεί ιδιωτικά, στο γραφείο του κ. Σπηλιωτάκου.
Ο Δήμος Χαλκιδέων θεώρησε τις οικονομικές απαιτήσεις του μελετητή υπερβολικές (600.000 €) και για το λόγο αυτό το 2001 προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, αφενός για την οικονομική επίλυση του θέματος και αφετέρου για να έρθει στην κατοχή του η μελέτη της πράξης εφαρμογής, με τις τελικές συντεταγμένων των οικοπέδων της Συν.Ζ’.
Έτσι πρόσφατα, το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά, με την υπ’ αριθμ. 1813/2009 απόφασή του, δικαίωσε το Δήμο Χαλκιδέων, ενώ παράλληλα αναγνώρισε και στο μελετητή την πληρωμή του ποσού των 127.000 €, το οποίο είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που διεκδικούσε (600.000 €).
Κατόπιν αυτών και μετά από εντολή του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη, προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, κατεβλήθη άμεσα το ποσό των 127.000 € προς τον κ. Σπηλιωτάκο, ο οποίος και παρέδωσε πλέον στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τα αρχεία των τελικών συντεταγμένων των οικοπέδων της συν. Ζ’.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δήμος ανακοινώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο δημότη – ιδιοκτήτη οικοπέδου στη Συν Ζ’, ότι τώρα πλέον για τις συντεταγμένες των ιδιοκτησιών τους, θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων.