Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΟ ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΗΛΕΑΣ - ΣΚΥΡΟΣ 2-1


Δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Νηλέας το Σάββατο με σκορ 2-1 επί της Σκύρου, στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α2 Ευβοίας. Την ώρα που όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα μας θα γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα βρήκαν τη δύναμη να μετατρέψουν το 0-1 του 82ου λεπτού σε 2-1. Ο φετινός Νηλέας παρότι νεανική ομάδα, αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του ικανός για .....
σπουδαία πράγματα. Προβληματίζει όμως το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά χρειάστηκε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο για να αντιδράσει. Ήταν η τέταρτη φορά φέτος στους έξι εντός έδρας αγώνες που στο ημίχρονο η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει με 0-1. Το ίδιο είχε συμβεί και στους αγώνες με Κόσκινα (3-1 τελικό σκορ), Ελλήσποντο (2-2) και Μαρμάρι (2-1). Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει το Νηλέα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τα Αλάτσατα που προπορεύονται και τρεις μπροστά από τον Ελλήσποντο που ακολουθεί στην τρίτη θέση.
Ο αγώνας επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις. Η ομάδα της Σκύρου με δυνατή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις, κατάφερε να προηγηθεί στο 29ο λεπτό όταν σε σέντρα του Καρακώστα η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαχρήστου. Στο 42' σε φάουλ του Ζωντού, ο Περιβολάρης μέσα από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.
Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των ποδοσφαιριστών του Νηλέα ανέβηκε και πίεσε περισσότερο τους φιλοξενουμένους. Στο 53' από σέντρα του Ζωντού λίγο έλειψε να είχαμε αυτογκόλ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σκύρου, Καραμπίνης απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 59' φάουλ του Θ. Κότσαρη πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 68' ο Καρλής με κεφαλιά αστόχησε από καλή θέση. Στο 73' ο Παπαχρήστος κράτησε ζωντανή την ομάδα μας, όταν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Μανωλάκη κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 78' ο Θ. Κότσαρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 82' ο Τάσος Καρλής μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από αμυντικό της Σκύρου. Το καθαρό πέναλντυ μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος και έκανε το 1-1. Στο 88' ο Καραμπίνης έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Παπαρήγα, αλλά στο 91ο λεπτό από μακρινή πάσα του Μυτάφη, ο Παπαρήγας έδωσε με τη μία στον Περιβολάρη ο οποίος αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έγραψε το 2-1. Τέλος στο 93' ο Γ. Ζωντός πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μανωλάκη και έδιωξε σε κόρνερ.
Η σύνθεση του Νηλέα:
Παπαχρήστος, Κότσαρης Γ. του Α.(46' Μαστροκώστας), Τζέμης Γ. (75' Μπαιρακτάρης), Μούντριχας Σ., Κότσαρης Α., Μακρής, Παπαρήγας, Ζωντός Γ., Περιβολάρης, Καρλής Α., Παπακωνσταντίνου (46' Μυτάφης).
Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και ο Νηλέας αγωνίζεται πάλι εντός έδρας με αντίπαλο την ομάδα της Έξω Παναγίτσας στις 3:00 το μεσημέρι.