Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!!!

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

Με τον βαρύγδουπο τίτλο "Εγώ ζω για το ποδόσφαιρο, άλλοι ζουν από το ποδόσφαιρο αυτή είναι η διαφορά", ο παραιτηθείς πρόεδρος της ------------ Εύβοιας, έδωσε συνέντευξη στο "Ευβοιόραμα", εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε. Τον ίδιο τίτλο είχαμε χρησιμοποιήσει και εμείς στην "Βόρεια Εύβοια", όταν είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα το έργο της ------------, στην εφημερίδα μας. Μάλιστα ο ίδιος ως εκδότης , και έτυχε να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του -------------- και στην συνέχεια για ......
ένα χρόνο στην διοίκηση της-------------, αφού παραιτήθηκα για λόγους απόστασης και άλλων υποχρεώσεων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, όπου μετέχω.
Στην συνέντευξη αναφέρθηκε ότι είχε παραιτηθεί στον πρώτο μήνα προεδρίας του, αλλά "ο --------------- με έπεισε να επανέλθω". Τότε δεν κατάλαβα τους λόγους που έκανε αίτημα παραίτησης. Όπως ούτε τώρα κατάλαβα επακριβώς τους λόγους. Αν υπάρχουν κάποιοι που σε υπομονεύουν η είναι δούρειοι ίπποι, τότε πρώτα πρέπει να τους ονοματίσεις στο συμβούλιο της -----------, και να τεθούν οι διαφορετικές απόψεις για συζήτηση και ψηφοφορία. Αυτό που δεν μου άρεσε στην --------- ήταν η "αρχηγική διακυβέρνηση", τύπου σωματείων, όπου τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο πρόεδρος.
Στα σωματεία μπορεί να συμβαίνει αυτό (κακώς βέβαια), αλλά η έννοια του Συμβουλίου και της βαρύτητας του Συμβούλου, είναι κοινή σε όλους τους φορείς και τα Σωματεία.
Ποτέ δεν ανέφερε ποιοι ήταν οι "δούρειοι ίπποι" και τι είδους υπομόνευση, παρόλο που από την αρχή αναφερόταν σε τέτοιες εκφράσεις. Αν υποθέσω τον κ. -------------, αναρωτιέμαι τότε, γιατί "ήταν μαζί και χώρια δεν μπορούσαν", γιατί στα συμβούλια (σε αυτά που μετείχα), δεν είχε μπει θέμα διάστασης απόψεων και από την άλλη παραέξω να λες, "με υπομονεύουν κλπ".
Γιατί αναφέρει ότι τον πολεμούν και τον λασπολογούν ΜΜΕ του νομού αόριστα; Και δεν αναφέρει την ------------------; Η συγκεκριμένη εφημερίδα και ο -------------- δεν βοηθούσε τον συνδυασμό πριν τις εκλογές; Τι άλλαξε μετά; Γιατί δεν το λέει;
Είναι η αντιπαράθεση σε επίπεδο εφαρμογής πολιτικής εκ μέρους του μόνο; Γιατί αοριστολογεί έως εσχάτων ο ----------------------;
Επίσης τι άλλαξε στην στάση γνωστού δημοσιογράφου Ραδιοφώνου της Χαλκίδας απέναντι στην Ένωση, όταν προεκλογικά έτρεχε για τον συνδυασμό του ---------------- και μετά από την μη πρόσληψη της κόρης του στην Ένωση, άρχισε και ωρυόταν; Ο ίδιος ο ------------ δεν έκανε την πρόταση μόλις στο πρώτο (;) συμβούλιο για την πρόσληψη της κόρης του; Γιατί ποτέ δεν τον κατήγγειλε; Γιατί ήθελε προφανώς να εξαργυρώσει γραμμάτια προεκλογικά;
Στο εισαγωγικό της συνέντευξης (στο Ευβοιόραμα), αναφέρεται ότι ζούμε σε μια εποχή, που υπερισχύουν οι λίγοι, οι φελλοί, κλπ. Όταν όμως έρχεται η στιγμή ------------- μου να κάνεις πράξη τα λεγόμενά σου και να γίνεις συγκεκριμένος τότε μιλάς για Ιερουσαλήμ, για Δούρειους ίππους κλπ. Το ότι ήμασταν εξοντωτικοί για κάποια σωματεία, ήσουν σύμφωνος. Αν προσπαθούσα να ανατρέψω τις απόψεις των υπολοίπων αναφερόμενος σε μένα έλεγες ότι ήμουν τοπικιστής. Εμείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι είμαστε πάντα τοπικιστές όταν κατεβαίνουμε στην Χαλκίδα. Το ότι κανείς δεν ασχολείται με την περιφέρεια της Εύβοιας (πολιτικοί, φορείς, ΜΜΕ), κανέναν δεν ενοχλεί. Αυτά δεν τα λέω προς "άγραν ψήφων" γιατί δεν πρόκειται να ασχοληθώ με φορείς σε επίπεδο "Νομού Ευβοίας", τουλάχιστον με την λογική και την νοοτροπία που επικρατεί μέχρι σήμερα.
Τελειώνοντας θα αναφερθώ και πάλι στην περίοδο που "σε έπεισα να μην παραιτηθείς", γιατί λές ότι "κακώς δεν το έκανες όπως αποδείχτηκε".
Διαβάζοντάς το έμεινα έκπληκτος γιατί και τότε μου είπαν πολλοί σύμβουλοι της --------- ότι έκανα λάθος, και τώρα πάλι μου είπαν ότι τότε ήταν λάθος που παρενέβηκα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι σύμβουλοι της ----------- είναι καλοί χαρακτήρες και δρουν με γνώμονα το συμφέρον της----------. Όπως επίσης και συ ------------- είσαι καλός χαρακτήρας αλλά πάντα "δρούσες σαν μικρό παιδάκι". Πιθανόν να μην κατάλαβες ότι η λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων δεν εξαρτάται από συναισθηματισμούς και πικρίες, αλλά από την διαμάχη της επικράτησης των απόψεων που κατατίθονται ως προτάσεις και ψηφίζονται από την πλειοψηφία. Ο Πρόεδρος δεν είναι υπεράνω των συμβουλίων. Αυτό συμβαίνει μόνο στα αθλητικά σωματεία, όπου τον λόγο τον έχει αυτός που βάζει τα χρήματα.
Τελειώνοντας θα σου συνιστούσα, αν κάνω λάθος σε αυτά που γράφω, και δεν είσαι ο "Δον Κιχώτης" της σύγχρονης εποχής, να επανέλθεις σύντομα στον χώρο που υπηρέτησες αυτά τα χρόνια.
Επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στα παιδιά της ------------- που συνεχίζουν και να δρουν όσο πιο πολύ συλλογικά μπορούν.