Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟYΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
7 Φεβρουαρίου 2011
Ο Συμεών Κεδίκογλου στη Λαμία
για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας

Στην εκδήλωση για τη στρατηγική της περιφερειακής ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία το Σάββατο 5/2 παρευρέθηκε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης, ο περιφερειάρχης κ. Περγαντάς και η γενική γραμματέας αποκεντρωμένης περιφέρειας κ Γερακούδη , βουλευτές νομών της στερεάς και οι .....
αυτοδιοικητικοί της περιφέρειας.
Στην παρέμβαση του ο βουλευτής στάθηκε στο γεγονός, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η αδικία που προκύπτει από το στατιστικό παράδοξο που χαρακτηρίζει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία, επειδή παρουσιάζει κατά παραπλανητικό τρόπο ΑΕΠ μεγαλύτερο του 75% του ευρωπαϊκού μέσου όρου βρίσκεται στον στόχο ΙΙ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς για την κατασκευή των βασικών υποδομών. Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι αυτό το πρόβλημα είναι κυρίαρχο για την Εύβοια, γι’ αυτό θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα από εθνικούς πόρους με στοχευμένες δράσεις, στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν τα οδικά έργα τώρα που τελειώνουν οι μελέτες τους αλλά και άλλα όπως άρδευσης-ύδρευσης(π.χ. το φράγμα Σέττα-Μανίκια ή στα Μεσσάπια. Έργα σημαντικά που δεν θα έχουν πιθανότητες χρηματοδότησης καθώς στο ΕΣΠΑ η Εύβοια έχει στο Δ’ ΚΠΣ έργα συνολικού προϋπολογισμού 42εκ. ευρώ.
Στους δύο Περιφερειάρχες, τον αιρετό κ. Περγαντά και της αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Γερακούδη, ο βουλευτής έκανε έκκληση να προχωρήσει κανονικά η χρηματοδότησή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας τώρα που το βασικό πρόβλημα του οικοπέδου λύθηκε για να λάβει την διαβεβαίωση δημοσίως ότι δεν τίθεται θέμα απένταξης του έργου και το κονδύλι υπάρχει για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου, εξέλιξη που τη βρίσκουμε πολύ θετική.
Τέλος, καθώς τέτοιου είδους συναντήσεις κρίνονται θετικές, πρότεινε να επαναλαμβάνονται όχι απλά σε επίπεδο νομού αλλά και σε επίπεδο δήμου ώστε να είναι ακόμη πιο στοχευόμενες και εποικοδομητικές.