Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
14 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέχεια δίνει ο Συμεών Κεδίκογλου
 στο θέμα της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης Κατόπιν της αναφοράς στο Υπουργείο Παιδείας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο, ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου εξέθεσε και κατ’ ιδίαν το θέμα της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης στην Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου την.....
 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας.
Ακολούθως κατέθεσε προς την Υπουργό και σχετική ερώτηση στις 14 Φεβρουαρίου 2010, η οποία έχει ως εξής:
«Η Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Λίμνης αποτελεί έργο ενταγμένο στο Γ’ ΚΠΣ, το οποίο έχει ολοκληρωθεί από πλευράς υποδομής και εξοπλισμού από το 2005 στοιχίζοντας 250.000€. Πιο συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου, έχουν παραληφθεί 2.700 τόμοι και ο εξοπλισμός, δηλαδή 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, λογισμικό, ψηφιακό υλικό, έπιπλα κ.α., τα οποία δυστυχώς παραμένουν πακεταρισμένα με σοβαρό πλέον κίνδυνο για τη λειτουργία και συντήρησή τους.
Μέχρι σήμερα η βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη καθηγητής που θα αντικαταστήσει την καθηγήτρια του Γυμνασίου Λίμνης, η οποία έχει επιμορφωθεί για το σκοπό αυτό.
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έστειλε εγκύκλιο προς τον ενιαίο διοικητικό τομέα Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση κενών ή κενούμενων θέσεων Εκπαιδευτικών με απόσπαση, ως Υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών και Υπευθύνων και μελών Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων στις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης, για το σχολικό έτος 2010-2011. Δεκατέσσερις μέρες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου 2010 το Υπουργείο αποστέλλει εγκύκλιο αναστέλλοντας την ως άνω απόφαση. Σε αυτό το σημείο, επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για δημοτική βιβλιοθήκη, ώστε να αναλάβει ο δήμος της λειτουργία της.
Με επίγνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας η οποία οδηγεί σε οριζόντια μέτρα, θεωρώ ότι η εξέταση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και εν προκειμένω της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης θα αποτρέψει να χαθεί μία επένδυση της τάξης των 250.000€ για το κόστος μισθοδοσίας του καθηγητή και σας απευθύνω αίτημα για την εξεύρεση της δυνατής λύσης, όπως για παράδειγμα με αναπληρωτή καθηγητή.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
Υπάρχει τρόπος από πλευράς υπουργείου εξεύρεσης λύσης και αν σκοπεύετε να προβείτε στις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Λίμνης, που θα είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους μαθητές, και να πιάσει τόπο η επένδυση των 250.000€ που έχει ήδη γίνει για το έργο;»