Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις της, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έγκαιρα και συστηματικά, ξεκινά, στην Δημοτική Ενότητα Δυστίων και το Πράσινο, την καταπολέμηση των κουνουπιών, που κάνουν βασανιστική την ζωή των κατοίκων κάθε καλοκαίρι.
Αφού ενημερώθηκαν τα τοπικά συμβούλια, οργανωμένα συνεργεία, καθοδηγούμενα από γεωπόνους του Δήμου και με την ......
συνδρομή μηχανημάτων, προβαίνουν στη εκκαθάριση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών.
Επισημαίνεται ότι και τα μέλη των συνεργείων είναι δημοτικοί υπάλληλοι και τα μηχανήματα ανήκουν στο Δήμο. Έτσι, αφενός ο Δήμος αποκτά τεχνογνωσία στη καταπολέμηση του φαινομένου, αφετέρου επιτυγχάνεται οικονομία στην εκτέλεση της εργασίας.
Συστηματικά, σε μέρη που είχαν υποδειχτεί από τις μελέτες που προηγήθηκαν, τοποθετήθηκαν παγίδες, για να καταγραφεί ο αριθμός και το είδος των κουνουπιών.
Μεθοδικά, με την βοήθεια μηχανημάτων (τσάπες, αντλίες κλπ) καθαρίζονται εξονυχιστικά όλες οι εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών (ορύγματα, βάρκες, σαρκοφάγοι, σουβάλες κλπ) .
O ψεκασμός ξεκινά με επίγεια μέσα όλων των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών και, ανάλογα με την αξιολόγηση του αποτελέσματος, θα προγραμματιστεί η επανάληψη του.
Είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι η καλή και μεθοδική οργάνωση στη καταπολέμηση των κουνουπιών , θα έχει καλά αποτελέσματα και οι κάτοικοι θα περάσουν ένα καλλίτερο καλοκαίρι.