Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

«ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ»


Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , η.....
 πρώτη επίσημη σύσκεψη , ,της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του Προγράμματος Χαλκίδα – Ερέτρια «Πόλις – Αμφιτρύων» υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Μπουραντά .
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε εκ της Ο.Ε. των Αγώνων , η συντονίστρια του Προγράμματος «Πόλις – Αμφιτρύων» Έλενα Μαργαροπούλου και τα μέλη της Τοπικής Οργανωτικης Επιτροπής Ευβοιας :
Βασίλειος Βελέντζας Δήμαρχος Ερέτριας , Έλενα Βάκα Αντιδήμαρχος , - ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαλκίδας - , Σοφία – Αγγελική Καραμπέτσου Αντιδήμαρχος Ερέτριας .
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι : Ανέστης Πίσχινας-Υπεύθυνος Υπηρεσιών Μετάφρασης - , Δημήτρης Βουρδάνος - υπεύθυνος χορηγιών - .Νίκος Πέππας - Συντονιστής της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής - , Νίκος Αγγελής - Υπεύθυνος Επικοινωνίας και ΜΜΕ - , Χαράλαμπος Σφέτσας Υποδιευθυντής Αστυνομίας - Υπεύθυνος Ασφάλειας - , Ευάγγελος Αγγελής - Υπεύθυνος Μετακινήσεων - , η Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή - Υπεύθυνη Λαμπαδηδρομίας - , Μαρία Μπασούκου – Εκπρόσωπος Εθελοντισμού - , Ειρήνη Μερτζιάνη Συντονίστρια της Επιτροπής Ανάπτυξης & Παρακολούθησης του Προγράμματος των Special Olympics Ελλάς στην Εύβοια - Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Προπονήσεων - . Αντώνιος Κικίδης Γραμματέας του Δημάρχου Ερέτριας.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν :
1.- Η παρουσίαση της πορείας προετοιμασίας υποδοχής και φιλοξενίας των ξένων αποστολών - αθλητών , συνοδών και προπονητών – της Ινδίας, του Τουρκμενιστάν , της Μάλτας , και της Κούβας , που θα φιλοξενηθούν στην Εύβοια από 20 –24 Ιουνίου
2.- Η εξασφάλιση οικονομικών πόρων για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματος
3.- Ο συντονισμός για την δημιουργία εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς που θα προσφέρουν στις φιλοξενούμενες αποστολές τη δυνατότητα γνωριμίας των αξιοθέατων της Εύβοιας , των φυσικών καλλονών της και των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της .
4.- Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με τη συμμετοχή εθελοντών
Πρόγραμμα και από τις δυο πόλεις .
5.- Η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών μετάφρασης .
6.- Η επικοινωνιακή πολιτική και προβολή του προγράμματος στα τοπικά μέσα ,έντυπα και ηλεκτρονικά , καθώς και στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχει η Εύβοια.
Επίσης συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών μέχρι τη λειτουργία του προγράμματος και τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες ήτοι: εξασφάλιση της διαμονής στα ξενοδοχεία της Χαλκίδας καθώς και η ολοκλήρωση της προσέλκυσης των εθελοντών.
Η συμμετοχή της Εύβοιας , με την φιλοξενία 383 αθλητών , συνοδών και προπονητών θα είναι μια από τις δυναμικότερες του Προγράμματος «Πόλις – Αμφιτρύων» , το οποίο περιλαμβάνει στο σύνολο του περισσότερες από 40 πόλεις και νησιά της Ελλάδας.