Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η κλήρωση των πλέι-οφ

Οι δηλώσεις των τεχνικών
Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των πλέι οφ

Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κλήρωση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Στην πρεμιέρα των αγώνων, την Κυριακή 8/5, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, ενώ η ΑΕΚ θα .....
φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό Βόλου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:


1η ημέρα (Κυριακή 8/5)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου


2η ημέρα (Τετάρτη 11/5)
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ


3η ημέρα (Κυριακή 15/5)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός


4η ημέρα (Τετάρτη 18/5)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου


5η ημέρα (Κυριακή 22/5)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ


6η ημέρα (Τετάρτη 25/5)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός


Η βαθμολογία εκκίνησης των πλέι-οφ είναι η εξής:
Παναθηναϊκός 3
ΑΕΚ 1
ΠΑΟΚ 0
Ολυμπιακός Β. 0


Οι δηλώσεις των προπονητών:
Στην δυσκολία του «να παίζεις 6 παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα» στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο περιθώριο της κλήρωσης των πλέι οφ. Μετά το Κύπελλο θα σκεφτεί τους αγώνες αυτούς η ΑΕΚ όπως τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ. «Εχει καταξιωθεί πλέον ο θεσμός», τόνισε ο Μάκης Χάβος. «Εμπειρία για εμάς», το σχόλιο του Μάκη Κατσαβάκη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών:


Φερέιρα: «Οι κανονισμοί είναι για να γίνονται αποδεκτοί. Έτσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός πάει στα πλέι οφ για να κερδίσει. Είναι μία δύσκολη διαδικασία. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό τι σημαίνει να παίζεις 6 παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Αυτά τα πλέι οφ θα απαιτήσουν από τους παίκτες μεγάλη ανταγωνιστικότητα και δυνατότητα να σταθούν σε αυτά τα παιχνίδια.
Για αρκετούς δεν είναι καινούργιο αυτό. Όποιος έχει εμπειρία γνωρίζει ότι αυτά συμβαίνουν. Γνωρίζει ότι και στα ευρωπαϊκά πλαίσια παίζεις πολλά παιχνίδια. Δεν ξέρω αν οι αγώνες θα είναι υψηλής ποιότητας, όμως ελπίζω ότι ακόμα και στην περίπτωση που δεν παίξουμε πολύ καλά, να παραμείνουμε σε αυτή τη διαδικασία και να σταθούμε στο ύψος μας. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία και πλούσιο παρελθόν και έχει την υποχρέωση να δώσει τη μάχη της και να πετύχει το στόχο να νικήσει στα πλέι οφ. Εύχομαι στους συναδέλφους μου να πάνε όλα καλά και εύχομαι τα παιχνίδια των πλέι οφ να αποτελέσουν παράδειγμα διότι σε αυτά συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι καλύτερο για να γίνει αυτό πραγματικότητα».


Χιμένεθ: «Δύσκολο να σκεφτώ τα πλέι οφ. Μετά από ένα δύσκολο πρωτάθλημα είναι δύσκολο το έργο μας. Μετά τον αγώνα του Κυπέλλου θα σκεφτούμε και αυτό. Η έξοδος στην Ευρώπη αποτελεί έξτρα κίνητρο. Η ομάδα που θα τελειώσει δεύτερη στο πρωτάθλημα θα είναι ο Παναθηναϊκός γιατί το αξίζει, από εκεί και πέρα θα παλέψουμε κι εμείς για να πάρουμε αυτό μας αξίζει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στα πλέι οφ».


Χάβος: «Έχει καταξιωθεί ο θεσμός και πλέον δεν πρέπει να συζητιέται αν είναι σωστός ο θεσμός αυτός. Οι ομάδες θα πάνε για να παλέψουν για την καλύτερη θέση».


Κατσαβάκης: «Είναι μία εμπειρία για μας και πρόκληση για να προεκτείνουμε αυτό το καλό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα μέχρι σήμερα. Αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε, έχουμε πίστη και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε αρκετά. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να εξατμιστεί. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Να βγει κερδισμένο το ποδόσφαιρο».