Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011
Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας της Ρωσικής Βουλής κ. Ιβάν Σαββίδη είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ρωσίας, βουλευτή Ευβοίας και ....
τομεάρχη ΜΜΕ , Σίμου Κεδίκογλου.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν προβλήματα της Ομογένειας και των Παλιννοστούντων, που έθεσε ο κ. Σαββίδης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δεσμεύτηκε, ότι οι βουλευτές του κόμματος θα αναλάβουν κοινοβουλευτική δράση για να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις. Παράλληλα, εξετάστηκε η πορεία των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας με κοινή διαπίστωση, ότι το επίπεδο της συνεργασίας Αθήνας-Μόσχας έχει υποβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους 18 μήνες.
Μετά τη συνάντηση ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
«Η Ελλάδα χρωστάει πολλά στους Ομογενείς μας που κράτησαν την ελληνικότητά τους σε καιρούς χαλεπούς. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση Παπανδρέου να επισπεύδει τις διαδικασίες πολιτογράφησης αλλοδαπών και την ίδια στιγμή να κωλυσιεργεί απαράδεκτα στην απόδοση των νόμιμων δικαιωμάτων στους Ομογενείς μας. Όσον αφορά στις Eλληνορωσικές σχέσεις είναι γεγονός, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ό, τι μπορεί για να ακυρώσει τις ιστορικές συμφωνίες Καραμανλή-Πούτιν, με αποτέλεσμα να χάνει την ευκαιρία να γίνει από πελάτης παίκτης στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα».