Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δελτίο Τύπου
Αδικαιολόγητη η εμμονή της Γερακούδη
να μην εγκρίνει απόφαση πρόσληψης προσωπικού
στο Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού

Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού εξαιτίας της στάσης που τηρεί η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα. Γερακούδη αρνούμενη να εγκρίνει την απόφαση για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού στο Δήμο, φέρνει στη Βουλή καταθέτοντας ως αναφορά έγγραφο της......
 Δημοτικής Αρχής προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 97 ατόμων στον τομέα της καθαριότητας, που ελήφθη τον Ιανουάριο του 2011 είναι ρεαλιστική, με έναν προϋπολογισμό ισοσκελισμένο και με ανταποδοτικά τέλη, μόνο από την Αιδηψό, της τάξεως των 2.500.000 ευρώ κατ’ έτος, ποσό που καλύπτει την αμοιβή των εργαζομένων.
Η στάση που τηρεί η κα. Γερακούδη προκαλεί ερωτηματικά, καθώς άλλοι Δήμοι με μεταγενέστερη απόφαση και με λιγότερα ανταποδοτικά τέλη έχουν ήδη λάβει έγκριση πρόσληψης.
Είναι γεγονός, ότι χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό δεν θα μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών και αυτό θα έχει ως συνέπεια τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, αλλά και την περαιτέρω υποβάθμιση του διευρυμένου Δήμου, στην εδαφική ενότητα του οποίου ανήκει η λουτρόπολη της Αιδηψού και η περιοχή του Club Medierane, που φιλοξενούν, χωρίς τις άλλες τουριστικές περιοχές του Δήμου, κατ’ έτος 130.000 λουόμενους, Έλληνες και ξένους τουρίστες.