Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση
για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Για το σημαντικό θεσμό του «Βοήθεια στο σπίτι» ο Συμεών Κεδίκογλου ζήτησε ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών και πληροφορήθηκε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του.
Οι πληρωμές προς τους δικαιούχους του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσουν το συντομότερο. Ήδη η σχετική προκήρυξη έχει δημοσιευθεί από....
 τις αρχές του έτους, ενώ σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης υποβάλλονται προτάσεις από τους φορείς υλοποίησης (δομές), οι οποίοι, στην πλειονότητά τους είναι επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης.
Έτσι, καλούνται α) να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, β) να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να βρουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εξυπηρετουμένων, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές, γ) οι ωφελούμενοι οικείοι τους θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη σχετική πρόσκληση που έχει αναρτήσει η ΕΤΕΑΑ (δικαιούχος έργου) στις αρχές Μαϊου. Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα λάβουν τίτλο δικαιώματος (voucher) ύψους 2.000€.
Έχει εξασφαλισθεί η κάλυψη για το 2011 από εθνικούς πόρους του κόστους παροχής υπηρεσιών σε εξυπηρετούμενους που δεν θα καλυφθούν από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος καθώς και η κάλυψη των δομών για τους πρώτους μήνες του 2011.
Συνολικά, υπολογίζεται πως οι εξυπηρετούμενοι για το 2011 θα ξεπεράσουν τις 60.000, ενώ το συνολικό κόστος θα αγγίξει τα 100εκ. ευρώ (εθνικό και συγχρηματοδοτούμενο σκέλος).