Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Του Συλλόγου Γονέων του 21ου Δημοτικού Σχολείου


Προς τη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων

Α Ι Τ Η Σ Η
Του Συλλόγου Γονέων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, που εδρεύει στην Χαλκίδα, όπως εκπροσωπείται κατά το νόμο.

Κοιν. : 1.) Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας

2.) Αντιδήμαρχο κ. Β. Καθαροσπόρη.
Στις οδούς Απόλλωνος και Χ. Καψάλη στη συνοικία Κάνηθος δεν υπάρχουν κατασκευασμένα πεζοδρόμια. Οι οδοί αυτές είναι κεντρικές και....
αποτελούν τις οδούς πρόσβασης στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Κανήθου, την πλατεία Κανήθου, το 29ο και το 3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας και τελικά το 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Είναι δρόμοι τους οποίους χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους, στην πλατεία Κανήθου ή στο γυμναστήριο, αναγκασμένα να βαδίζουν στο οδόστρωμα εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους.
Το γεγονός ότι στους παραπάνω κεντρικούς δρόμους, που συνδέουν χώρους αθλητισμού, πλατείες και σχολικά κτίρια, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια μας προκαλεί αφενός απορία και αφετέρου ιδιαίτερη ανησυχία.
Παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για το καθεστώς που ισχύει σχετικά με τα πεζοδρόμια των παραπάνω δρόμων και για την διαδικασία κατασκευής τους.
Ειδικότερα παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τα εξής :
1.) Ποιες είναι οι προβλέψεις του σχεδίου πόλης για τα πεζοδρόμια στις οδούς Απόλλωνος και Χ. Καψάλη.
2.) Για ποιον λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια στις παραπάνω οδούς, ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την κατασκευή των πεζοδρομίων και ποια προβλήματα τυχόν παρουσιάστηκαν.
3.) Ποιες ενέργειες απαιτούνται και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στις παραπάνω οδούς.
Παρακαλούμε επίσης να μας χορηγήσετε αντίγραφα των σχετικών εγγράφων και σχεδίων. 
Έχουμε την πεποίθηση ότι πρόκειται για ζήτημα μεγάλης σπουδαιότητας και άμεσης προτεραιότητας, στο οποίο πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα.
Χαλκίδα, 11 Μαΐου 2011
Για το Δ.Σ. του Σύλλογου Γονέων 21ου Δημοτικού Σχολείου
Η Αντιπρόεδρος
Αγγελική Καίσαρη