Τετάρτη 25 Μαΐου 2011


Το Επιμελητήριο Εύβοιας στην 36η Διεθνή Έκθεση Κύπρου.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε με περίπτερο Ευβοϊκών επιχειρήσεων-μελών του στην 36η Διεθνή Έκθεση Κύπρου. 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία στις .....
6-15 Μαΐου 2011. Τα εγκαίνια της έκανε ο τ. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας, ο οποίος επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο και το περίπτερο του Επιμελητηρίου και συνομίλησε με τους εκθέτες μας δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας. Την έκθεση και το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν επίσης, ο κ. Πασχαλίδης Υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, ο κ. Σπύρος Κουβέλης Υφυπουργός Εξωτερικών και ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης πρόεδρος της ΚΕΕΕ.
Σημαντική ήταν η παρουσία και η άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, αφού το περίπτερο επισκέφτηκαν αρκετές φορές, ο κ. Βασίλης Σκρόνιας, σύμβουλος Α΄ των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και ο κ. Δούκας Μαρινόπουλος σύμβουλος Β΄ των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις με τους εκθέτες και τους συντονιστές του Ευβοϊκού περιπτέρου και τους παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες για την κυπριακή αγορά.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας, με την συμμετοχή του στην 36η Διεθνή Έκθεση Κύπρου επιδίωξε να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών των ευβοϊκών επιχειρήσεων, δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του νομού μας να ανοίξουν δίαυλους επικοινωνίας με άλλη μια σημαντική και φιλική αγορά, με νέους αγοραστές, νέους κλαδικούς φορείς και επαγγελματίες. Με την συμμετοχή του σε άλλη μια διεθνή έκθεση, θέλησε επίσης, να συμβάλει στην ισχυροποίηση της ταυτότητας των Ευβοϊκών επιχειρήσεων και στην ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων τους. Η συμμετοχή στην έκθεση, με την καλή οργάνωση και παρουσίαση του περιπτέρου στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκέντρωσε τα βλέμματα των επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να γευτούν και να αναγνωρίσουν τα προϊόντα των ευβοϊκών επιχειρήσεων. Σημαντικές φάνηκαν να είναι, οι επιχειρηματικές επαφές και οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια της έκθεσης μεταξύ των εκθετών μας και των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών.
Οι ευβοϊκές επιχειρήσεις-μέλη μας που συμμετείχαν και πρόβαλλαν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο του Επιμελητηρίου ήταν οι :
ΛΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, με κρασί.
ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, με κρασί.
ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ , με κρασί.
Σ.Η.Β.Α.ΖΑΡΟΓΚΙΚΑ-Α. Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΟΙΝΟΥ, με κρασί.
ΒΡΙΝΙΩΤΗ ΓΟΥΑΙΝΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, με κρασί.
ΤΖΙΒΑΝΗΣ Α. Ε. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με κρασί.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, με αλίπαστα.
ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - SEPTEM ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, με μπύρα.
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ, με μανιτάρια.
ALMANDA Α. Ε. ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΜΑΓΚΟΥΤΑΣ, με ξηρούς καρπούς.
ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΚΟΦΦΙ ΑΕ, με καφέδες.
Από πλευράς Επιμελητηρίου συμμετείχαν από την Υπηρεσία ο κ. Κώστας Μακρής και ο κ. Χαράλαμπος Γουναρόπουλος, προκειμένου να συντονίζουν και να στηρίζουν την όλη συμμετοχή.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ