Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΟΥΡΝΗΣ


ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ 23/5/2011

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το γήπεδο του Αγ.Νικολάου και από την μέχρι πρότινος ιδιότητάς μου ως υπεύθυνου για τα γήπεδα του Ληλαντίου, θα ήθελα να εκφράσω την δική μου άποψη για το θέμα.
Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ για τις επιτυχίες τους με την ευκαιρία λήξης των πρωταθλημάτων τόσο τον Ευβοϊκό του Αγ.Νικολάου όσο και την ΑΕΛ για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων στα τμήματα υποδομών και την κατάταξή της στο......
βαθμολογικό πίνακα (δείγμα της πολύ σοβαρής δουλειάς που γίνεται και στα δύο σωματεία) .
Η έκταση που έχει πάρει το θέμα είναι δυσανάλογη με τα πραγματικά γεγονότα και πέρα από κάθε λογική βάση, καθώς αναρτήσεις από τις16/8/2010 δηλαδή πριν από εννέα μήνες σαφώς και δεν αναφέρονται στην σημερινή δημοτική αρχή παράλληλα δεν δημοσιεύθηκαν έγκαιρα μιας και τότε ήταν προεκλογική περίοδος και υπήρχε κίνδυνος να θιγούν συγκεκριμένες υποψηφιότητες οι οποίες βεβαίως κρίθηκαν στις περασμένες εκλογές.
Από εκεί και πέρα οι εποχές που στο Ληλάντιο υπήρχαν Πατρίκιοι και Πλειβίοι πέρασαν ανεπιστρεπτί, όλες οι ομάδες αντιμετωπίστηκαν ίσοι προς ίσοι έχοντας τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις. Από το Ιανουάριο όλοι κλήθηκαν συζητήσαμε όλα τα προβλήματα και προσπαθούσαμε να δώσουμε λύσεις σε μία περίοδο που ο δήμος δεν είχε προϋπολογισμό και λειτουργούσαμε μόνο με το δυσκίνητο σύστημα των δωδεκαρτοτημορίων κάναμε παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα γήπεδα σε μια καλή κατάσταση και όσα χρήματα δεν μπορούσαν να καλυφθούν από το δήμο τα βάλαμε από την τσέπη μας οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, χαρακτηριστικά αναφέρω :
  • Έπεσε λίπασμα σε όλα τα γήπεδα που μέχρι πρότινος το πλήρωναν τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων.
  • Έγινε διαγράμμιση σε όλα τα γήπεδα για όλους τους αγώνες με έξοδα του δήμου και όχι των ομάδων που μέχρι τότε το πλήρωναν και αυτό οι ίδιοι.
  • Επισκευάστηκε το αντλητικό σύστημα του γηπέδου του Αγ.Νικολάου με προσωπική παρέμβαση του αντιδημάρχου κου Σέρρα που ήταν χαλασμένο και το γήπεδο απότιστο από το Σεπτέμβριο του 2010 τότε όμως κανένας δεν αντέδρασε όπως σήμερα μπροστά στο φάσμα την ολοκληρωτικής καταστροφής του γηπέδου.
  • Αγοράστηκαν καινούργιοι προβολείς για το γήπεδο της Ν.Λαμψάκου και προμηθεύτηκαν ήδη σπόρους για να πραγματοποιηθεί η σπορά.
  • Αγοράστηκε τοποθετήθηκε και ήδη λειτουργεί από την αρχή όλο το σύστημα καλωδίωσης στο γήπεδο Αφρατίου που ήταν κατεστραμμένο καθώς και επισκευάστηκε το ποτιστικό του σύστημα.
  • Τέλος, θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλα τα σωματεία στις μετακινήσεις τους γεγονός που συμβαίνει μόνο στη δημοτική ενότητα Ληλαντίων.
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ αν τα γήπεδα βρίσκονται σήμερα σε μια ανεκτή κατάσταση το οφείλουν κατά κύριο λόγο στα Δ.Σ. του Λήλα του Έυβοικου Ελλήσπονδου του Μιαούλη,και της Αναγγένησης που με προσωπική φροντίδα και έξοδα τα διατηρούσαν και τα διατηρούν.

Εδώ θέλω να τους ευχαριστήσω όλα τα Δ.Σ. των ομάδων για την άψογη συνεργασία τους.
Σε ότι αφορά τώρα την απόφαση της Δημοτικής Ενότητας Αγ.Νικολάου είναι σαφώς γνωμοδοτική προς το νέο νομικό πρόσωπο και έχει μόνο ένα σκοπό να προστατέψει και όχι να εξυπηρετήσει κανένα.
Καθώς δεν είναι δυνατό να έχουν την ίδια έδρα πέντε ομάδες, εμείς δεν αρνηθήκαμε ποτέ τίποτα και σε κανέναν όταν είναι λογικό και δίκαιο.
Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στον πρόεδρο του Δημοτικής Κοινότητας Αγ.Νικολαου κ.Συρόγιαννη, ενός ανθρώπου που καθημερινά πασχίζει για όλα καθώς τα προβλήματα δεν είναι μόνο στα γήπεδα, η άδικη επίθεση στο πρόσωπό του απλά δεν βρίσκει στόχο γιατί όλοι κρινόμαστε από τον κόσμο και μόνο, έπαινος άξιζε στον πρόεδρο και όχι ψόγος. Εννοείται ότι οι απρεπείς χαρακτηρισμοί επιστρέφονται.

Με εκτίμηση, στο πρόσωπό σας
      Βασίλης Γουρνής
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας