Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


         ΠΡΟΣ :                                                                    
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ                        
ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ  
κον Ανδρέα Λοβέρδο 
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 5ης Υ.Π.Ε.
2. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
3. Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.
4. Μ.Μ.Ε.
                                                                  
Κύριε Υπουργέ,
  
Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Χαλκίδας διαμαρτύρεται για την παράνομη αλλαγή την Διευθύντριας της Διοικητικής Υπηρεσίας από την Διοικήτρια του νοσοκομείου Χαλκίδας.
  Είναι κατάφορη αδικία και παρανομία σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα, η πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ,που ορίστηκε από.....
εσάς πριν από λίγους μήνες, να απαλλάσσεται από τα καθήκοντα της από την Διοικήτρια του νοσοκομείου, δημιουργώντας πρόβλημα στην λειτουργία του κοινού Υπηρεσιακού συμβουλίου του νόμου.
  Η κα. Διευθύντρια είχε κριθεί για την συγκεκριμένη θέση από το Υπηρεσιακό της Υ.Π.Ε. το έτος 2005. Αν και  έχει λήξει η θητεία της, αυτοδίκαια παραμένει στην θέση της μέχρι τις επόμενες κρίσεις Διευθυντών (το ορθό είναι οι Διευθυντές να ορίζονται νόμιμα από το Υπηρεσιακό της Υ.Π.Ε. για να διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η διαφάνεια). Η κα Διευθύντρια είναι η πρώτη στην ιεραρχία, ο δε αντικαταστάτης της είναι έβδομος και δεν έχει κριθεί ακόμη ούτε για προϊστάμενος από το κοινό Υπηρεσιακό συμβούλιο του νόμου.
  Σας επισημαίνουμε ότι χωρίς να συνεδριάσει το Διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, δια περιφοράς μόνο με ορισμένα από τα μέλη του (τέσσερα από τα έξι) υπεγράφη απόφαση χωρίς να γίνει καμιά ουσιαστική συζήτηση για τους λόγους της αντικατάστασης της Διευθύντριας.
  Είναι μεγάλη υποβάθμιση η μέχρι πρότινος Διευθύντρια να γίνεται απλή υπάλληλος. Εκτός από την Διευθύντρια, η κα Διοικήτρια αντικατέστησε δύο προϊστάμενους και σε αυτή την περίπτωση η και Διοικήτρια ενέργησε καθ’ υπέρβαση της ιεραρχίας.
Κύριε υπουργέ, σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας που καθημερινά σας ακούμε να επικαλείσθε ως τρόπο άσκησης των καθηκόντων σας.

 
- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -                                             - Ο ΓΡΑMΜΑΤΕΑΣ -
 Αγγελάτος Ιωάννης                                             Πόλος Παύλος