Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΘΕΜΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ


Από την Ιωάννα Λαΐνη

Το βιολογικό ρολόι των γυναικών χτυπά έξι λεπτά, γρηγορότερα από των ανδρών!

Η ομάδα των Αμερικανών Επιστημόνων σε συνεργασία με τον ερευνητή του γαλλικού Ινστιτούτου INSERM διαπίστωσαν, πώς το βιολογικό ρολόι των γυναικών χτυπά γρηγορότερα σε σχέση με των ανδρών. 
Συγκεκριμένα το βιολογικό ρολόι και οι βιορυθμοί , που είναι απαραίτητα στη ζωή όλων των ζώντων οργανισμών, που επιτρέπουν να μένουμε συγχρονισμένοι όλο .....
το 24ωρο το οποίο καθορίζεται από την εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας. Μάλιστα, όλες οι βασικές βιολογικές λειτουργίες, άμεσα ή έμμεσα, ελέγχονται από το σύστημα αυτό: ο κύκλος αφύπνισης ύπνου, το καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό και το ανοσοποιητικό αλλά και οι ορμονικές εκκρίσεις όπως και οι γνωστικές επιδόσεις. 
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστώνη μέτρησαν το μήκος του κύκλου του βιολογικού ρολογιού σε 52 γυναίκες και 105 άνδρες ηλικίας 18 έως 74 ετών. Οι εθελοντές αυτοί παρακολουθούνταν επί δυο έως έξι εβδομάδες σε ένα ειδικό περιβάλλον άνευ πληροφοριών που αφορούν το χρόνο , ώστε να καθοριστεί η ταχύτητα του κύκλου του βιολογικού τους ρολογιού. 
Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής και η ομάδα σε συνεργασία με τον Κλοντ Γκρονφιέ του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών (INSERM) της Γαλλίας απέδειξε ότι το βιολογικό ρολόι των γυναικών είναι ταχύτερο σε σχέση με των ανδρών. Η διάρκεια του βιολογικού κύκλου στις γυναίκες είναι κατά μέσο όρο έξι λεπτά συντομότερη σε σχέση με των ανδρών.