Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στις 21 έφτασαν οι ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα ενημερότητας

Κίνδυνος υποβιβασμού

Οι ομάδες που κλήθηκαν είναι οι εξής: Ηλιούπολη, Πιερικός, Δόξα Δράμας, Βέροια (Football League) και Εθνικός Φιλιππιάδας, ΠΑΟ Ρουφ, Καλλονή, Φωκικός, Πόντιοι Κατερίνης, Αναγέννηση Επανομής, Παναχαϊκή (Football League).
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια επιτροπή πρόκειται να εκδώσει αποφάσεις για .....αντίστοιχες υποθέσεις ομάδων (Αναγέννηση Καρδίτσας, Αίαντας Σαλαμίνας, Πανηλειακός, Ασπρόπυργος, Παναιγιάλειος) που έχουν ήδη συζητηθεί και εκκρεμούν αποφάσεις. Οι παραπάνω, έρχονται να προστεθούν στους Ιωνικό, Εθνικό, Χερσόνησο, Κόρινθο και Ηρακλή, για τους οποίους έχουν ήδη ανακληθεί τα δελτία.
Όλες οι παραπάνω ομάδες, λοιπόν, εμπλέκονται σε περιπτώσεις πλαστογραφίας, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είτε δεν κατέθεσαν καθόλου ενημερότητα, είτε πραγματοποίησαν μεταγραφές πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη της ασφαλιστικής ή φορολογικής τους ενημερότητας.
Την προσεχή Τετάρτη, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών θα ανακαλέσει –πιθανότατα- τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν από τις παραπάνω ομάδες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’ –Γ’ Εθνικής. Τουλάχιστον οι ομάδες που εμπλέκονται σε πλαστογραφία, αντιμετωπίζουν ποινή υποβιβασμού, μετά το δεδικασμένο που δημιουργήθηκε με τον Ηρακλή.
Με βάση τους αριθμούς, περίπου το 1/3 των ομάδων των τριών επαγγελματικών κατηγοριών (21 από τις 65) έχουν και επίσημα σοβαρό πρόβλημα και κινδυνεύουν άμεσα.
Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν κινδυνεύουν όλες οι ομάδες με ανάκληση δελτίων, ακύρωση μεταγραφών και υποβιβασμό, αφού ορισμένες δεν αντιμετωπίζουν κατηγορία πλαστρογραφίας.