Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου

ο Πιλάβιος κατέθεσε για τους πλαστογράφους και τις απειλές
Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, για πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Για την υπόθεση κατέθεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος ανέφερε στον κ. Κανελλόπουλο την άρνηση που συνάντησε η Ομοσπονδία από ΔΟΥ και ΙΚΑ, στο αίτημα για παραλαβή των ....σχετικών στοιχείων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση των πλαστών φορολογικών ενημεροτήτων. Εκτός των άλλων, ο κ. Πιλάβιος έδωσε κατάθεση και για τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του.
Έτσι, οι υποθέσεις πλαστογραφίας που αποκαλύφθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο κ. Πιλάβιος παρέδωσε στον κ. Κανελλόπουλο τους φακέλους όλων των ομάδων που κατέθεσαν παράνομες ενημερότητες.
Του γνωστοποιήθηκε, δε, πως ποινικά δεν θα ελεγχθούν μόνο αυτές, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, ΔΟΥ) που δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα της ΕΠΟ να τις ελέγξουν.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κλήθηκε να παραδώσει στοιχεία και για τις απειλές που κατήγγειλε εναντίον της ζωής του, με τον κ. Κανελλόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το θέμα.
Μετά την επίσκεψή του στον αντιεισαγγελέα, ο κ. Πιλάβιος είχε ραντεβού το απόγευμα με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή (όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες), ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματίσει νέες συναντήσεις με τη Σούπερ Λιγκ, την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και τον ΠΣΑΠ.
Όλα αυτά, την ώρα που οργιάζει η φημολογία (που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την ΕΠΟ) πως στην Αθήνα βρίσκονται ήδη δύο αξιωματούχοι της UEFA, προκειμένου να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα και να τα μεταβιβάσουν στην Ομοσπονδία.