Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τεκτονικές πλάκες


Από την Λαΐνη Ιωάννα
Μετακινήθηκαν οι τεκτονικές πλάκες!

Επιστήμονες Ερευνητές της Αυστραλίας καθώς, ένας γάλλος και ένας γερμανός απέδειξαν για πρώτη φορά, την σχέση ανάμεσα στις κλιματικές αλλαγές και την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών, Ένα συμπέρασμα που θα .....
δώσει ισχυρή απάντηση για τους λόγους τους οποίους σημειώνονται σεισμοί ισχυρών δονήσεων. Ερεύνησαν και διαπίστωσαν πως η ενίσχυση των μουσώνων στην Ινδία αύξησε κατά 20% τις μετακινήσεις της Ινδικής πλάκας τα τελευταία δέκα εκατομμύρια χρόνια.  
Ο Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο, ο επικεφαλής αυτής της επιστημονικής ομάδας διευκρίνισε, πως εάν οι επιστήμονες είχαν γνώση από παλιά ότι οι κινήσεις των τεκτονικών πλακών, επηρεάζουν το κλίμα, η μελέτη θα έδειχνε ότι ισχύει και το αντίστροφο. Ωστόσο, ο Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο τόνισε ότι δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι, η υπερθέρμανση θα προξενήσει μεγαλύτερους σεισμούς, από αυτόν της Ιαπωνίας της τάξεως των 8,9 Ρίχτερ.
Όμως παρ’ όλα αυτά ο στόχος της έρευνας, των Αυστραλιανών επιστημόνων είναι να αποδείξουν κατά πόσο η κλιματικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν και άλλες χώρες του πλανήτη.