Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο Βιεϊρίνια

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης

Ο Βιεϊρίνια, ο Μέσι και ο Ολυμπιακός

Για μεταγραφή: «Ξέρω πολύ καλά ότι ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να με πουλήσει σ΄ αυτές τις ομάδες, ούτε εγώ θέλω να πάω σ΄ αυτές. Ξέρω ποια είναι η άποψη των οπαδών για τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, και για μένα είναι πολύ δύσκολο να πάω εκεί. Αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να το κάνει μόνο για τα χρήματα, επειδή θα πάρει πάρα πολλά, ίσως να πήγαινα, δεν μπορώ να σας το πω με σιγουριά.
Όσο για το αν θέλω να φύγω, έχω ξαναπεί ότι θα το κάνω, μόνο αν είναι πραγματικά καλό για τον ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό ότι οικονομικά ο ΠΑΟΚ είναι.... δύσκολα κι αν ήταν πραγματικά καλό για τον ΠΑΟΚ, ίσως να έφευγα. Έχω ξαναπεί κι αυτό ισχύει, αν είναι να φύγω, προτιμώ να πάω στο εξωτερικό.
Για το αν με καλύπτει ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα, για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Δε θα με καλύπτει; Από την πρώτη μέρα, που ήρθα εδώ, αντιλήφθηκα σε πόσο μεγάλη ομάδα ήρθα. Κι επειδή μου φαίνεται παράξενο πως μια τόσο μεγάλη ομάδα έχει τόσα χρόνια να πάρει έναν τίτλο, εξακολουθώ να ονειρεύομαι τίτλους με τον ΠΑΟΚ».
Για άλλες προτάσεις:  «Ξέρω ειλικρινά ότι γράφουν οι εφημερίδες, Κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει, μόνο φήμες. Διάβασα για παράδειγμα, για την Ουντινέζε, αλλά σε μένα δεν είπε κανείς τίποτα».
Για τον Κουτσιανικούλη: «Είναι καλός παίκτης, αλλιώς δεν θα ήταν στον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι πρέπει να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του και να καταλάβει ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ο κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένουν πολλά απ' αυτόν. Είναι ένας ακριβός παίκτης για την ομάδα και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο, να δείξει τις ικανότητές του».
Για τον προπονητή Μπολόνι:
«Δεν δούλεψα ποτέ μαζί του, αλλά όσα έκανε στη Γαλλία και το γεγονός ότι είναι ο τελευταίος προπονητής που πήρε πρωτάθλημα με την Σπόρτινγκ, μιλάνε γι΄ αυτόν, Είμαι σίγουρος ότι δουλεύει πολύ με νέους. Αυτός ανέδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κουαρέσμα... Αν έρθει στον ΠΑΟΚ, θα είναι πολύ καλή επιλογή».
Για την εθνική Πορτογαλίας και την εθνική Ελλάδας:
«Αυτό μπορείτε να το ρωτήσετε στον προπονητή της Πορτογαλίας! Ξέρω ότι είναι δύσκολο, στη θέση μου υπάρχουν μεγάλοι παίκτες. Ο Ρονάλντο, ο Νανί, ο Κουαρέσμα... Νομίζω το πρόβλημα είναι ότι στην Πορτογαλία δεν βλέπουν τη δουλειά που κάνεις στην Ελλάδα, κοιτάνε μόνο τα μεγάλα πρωταθλήματα. Όσο για την Εθνική Ελλάδας, καμιά φορά το σκέφτεσαι κι αυτό! Άλλωστε σε όλες τις Εθνικές, υπάρχουν και παίκτες, που κατάγονται από άλλες χώρες. Είμαι, όμως, ο Πορτογάλος και το όνειρό μου είναι να παίξω στην μεγάλη Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση. Έχω παίξει σε όλες τις μικρότερες Εθνικές της Πορτογαλίας, έχω συνηθίσει τη φανέλα της χώρας μου».