Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γ. Νικητιάδης

Κίνητρα για επιμήκυνση 
της τουριστικής σεζόν

   Προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα καταβάλει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη να τονίζει από τη Ρόδο, ότι οι συνθήκες για να γίνει αυτό είναι πλέον ώριμες.
    Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε, ότι η πολιτεία θα επιδιώξει συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις περιφέρειες, τα τουριστικά γραφεία, τις ....αεροπορικές εταιρείες και όλους τους συντελεστές του τουρισμού, προκειμένου να εξετάσουν με επαγγελματικό τρόπο την επιμήκυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων στο διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως και 30 Μαρτίου.
    Στο πλαίσιο αυτό τόνισε, ότι προϋπόθεση για την εκκίνηση μιας σχετικής προσπάθειας είναι να δημιουργηθούν πιλοτικά προγράμματα τριετούς διάρκειας, εστιασμένα σε περιοχές της χώρας, στα οποία θα ενταχθεί ικανός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων που θα διασφαλίζει την λειτουργία της τουριστικής αγοράς, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαμβάνουν με πληρότητα τις τουριστικές υπηρεσίες και να έχουν στη διάθεσή τους τις δέουσες υποδομές που αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής.